zondag 30 oktober 2022

Sterke Max Rijvers (Lottum) wint twee dagen achter elkaar

De derde wedstrijd in de WEBU Cross Cup mocht ik - als microfonist - vanaf de eerste rij volgen. Organisator Cycling Team Limburg had opnieuw een weliswaar vlak, maar wel een aantrekkelijke omloop uitgezet. Bochtenwerk, korte klimmetjes en vier boomstammen, dat was het credo in bosgebied De Bercken. Het was na Venlo en Schweiberg de derde wedstrijd in een reeks van 14 wedstrijden.

Veldrit
Max Rijvers uit Lottum kwam al goed gehumeurd aan de start naar de winst bij de junioren in Alphen op de zaterdag. Een dag later liet hij het voortouw in de eerste twee ronden aan Fynn Brands, maar zette vanaf de derde ronde de wedstrijd naar zijn hand. Dylan Strik kwam nog sterk opzetten in de finale, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats voor Sven Pollaert, die deze keer de mountainbike omwisselde voor de ‘crossert’.
Bij de masters won Edwin Raats overtuigend en verraste Peter Nielen met een sterke start. Roland Siegbert werd derde.

Vrouwen
In het eerste blok won Rozemarijn Ammerlaan bij de vrouwen met een voorsprong van 18 seconden op Anouk Reen. Jill Wanten werd derde. Ruben van Duren uit Mook won zijn derde koers op rij bij de nieuwelingen en thuisrijder Thijmen Hendrikx (Reuver) duelleerde met Jonas van Campfort bij de jeugd 3, maar won overtuigend in zijn nieuwe rood-wit-blauwe trui.
Bij de jeugd 2 won Travis van der Aa vrij gemakkelijk voor Wessel Hendrikx en Colin van Eldonk. Vanuit de start was er niemand sterker dan Lars Kleuskens (Asten) bij de jeugd 1. Julie van den Ham (Nederlands kampioen BMX) werd tweede en was de snelste bij de meisjes. Niels Adriaansen werd derde.

MTB
Sjoerd van de Mortel won de koers bij de mountainbikers. Hij duldde niemand bij zich in de buurt en trok als snel van leer. Hij gaf Marcel Ruyten, Arjan op het Roodt en ook Stef Willemse – in die volgorde - het nakijken. Ruyten verloor 47 seconden op de winnaar uit Liessel.
Ruytens ploegmaat Ike Janssen (Venray) mocht de bloemen in ontvangst nemen bij de masters. Arno Bouten werd op 1:37 minuten tweede voor Jacques Cox. In totaal stonden 179 renners aan de start in Reuver; volgende week is de volgende race in Brunssum.

Overige uitslagen
Afgelopen dinsdag werd er al gecrosst in de Nacht van Woerden. Remon Delnoije uit Mechelen werd 15e en Jesper Schins uit Noorbeek 47e . Bij de vrouwen klasseerde Femke Gort uit Echt zich als 12e. In de cross van Ruddervoorde (op zaterdag) opnieuw een top twintig, met een 17e plaats.

In Alphen werd de 4e Dwars door ’t Zand verreden. Naast de overwinning van Max Rijvers was ook Meadow Willems de beste bij de junior-vrouwen. Was Mees Simons derde in de categorie 1 en de eerder genoemde Thijmen Hendrikx derde in de categorie 6.

Fotocredit: Chris Coolen