zondag 16 oktober 2022

Femke Gort wint in Zweden, gisteren ook al tweede

Zondag 16-okt:
Femke Gort (zie foto) heeft vanmiddag in Stockholm (Zweden) een internationale C2 veldrit gewonnen. De Limburgse bleef Suzanne Verhoeven ruim voor, welgeteld 45 seconden. De Zweedse Clara Lundmark werd derde. Het parcours lag er redelijk droog bij. Na een prima start nam Femke na 1,5 ronde de kop in de wedstrijd en bouwde een voorsprong uit op haar achtervolgster Verhoeven. Het duo maakte nagenoeg geen fouten op een iets eenvoudiger parcours dan gisteren. Uiteindelijk bedroeg de voorsprong dus 45 tellen. Het was voor Femke de eerste winst in een internationale UCI-wedstrijd.

In Oisterwijk geen topklasseringen voor de Limburgers. In de elite wedstrijd bij de mannen werd Remon Delnoije 26e en Jesper Schins 45e.

In de eerste wedstrijd van de WEBU Cross Cup in Venlo ging bij de veldrijders de winst naar Heerlenaar Dylan Strik. Hij bleef in de slotfase Rob Schouwenberg (Venlo) en Pekka Heijnen (Bocholt,Bel) enkele seconden voor. In de mountainbike-klasse won Sven Pollaert (Herkenbosch) voor Sjoerd van de Mortel en Marcel Ruyten.

De overige winnaars: Ruben van Duren (nieuwelingen / junioren), de Belg Jonas van Campfort (jeugd 3), Renske Janssen (vrouwen), Edwin Raats (cyclo-cross masters), Ike Janssen (MTB masters), Travis van der Aa (jeugd 2) en Lars Kleuskens (jeugd 1). De volledige uitslagen en klassementen staan op www.rennerz.nl. In totaal 168 renners aan de start.

Zaterdag 15-okt:
Veldrijdster
Femke Gort uit Echt is zaterdag in Zweden als tweede geëindigd in de Täby Park Cross. De renster uit de Pissei - T.O.M. formatie kwam slechts zeven seconden tekort op de Belgische Suzanne Verhoeven.

De Limburgse dook op een drassig parcours als vijfde het veld in. Daarna zette ze al snel de concurrentie onder druk toen ze de leiding overnam van Verhoeven. Deze kwam in de slotfase weer terug en nam een kleine voorsprong. Het was alleen in de eerste ronde nog even droog. Daarna begon het te regenen en werd het zeer glibberig.

In de GP Oisterwijk won Reuvernaar Thijmen Hendrikx in de categorie 6 (bij de jeugd). Hij bleef Beer van Beurden en Tim van de Velden voor. Het trio leverde een mooie strijd en waren aan elkaar gewaagd. Thijmen zette in de finaleronde de cross naar zijn hand.