zondag 4 juni 2023

Belgische broers Fabio en Carlo Porco 'bekenden' in Limburg

Op de wielersite Wielerverhaal.com verscheen de vorige maand een bericht over de gebroeders Porco uit het Belgische Genk. Het verhaal van medewerker Birger van Dael zal ook in Limburg herkenbaar zijn. De nu 36-jarige Fabio en zijn oudere broer Carlo (40) begonnen laat met wielrennen. Ze kwamen eerst terecht in het mountainbiken. Daarin waren ze actief in de Limburgse Crosscompetitie, die in de winter wordt verreden. Eén van de eerste overwinningen van Fabio heeft hij behaald in deze wedstrijdenreeks. Ik dacht in Schweiberg.

In het verhaal van Bilgert lees je hoe ze bij de Elite 3 terecht kwamen of ze prof hadden kunnen worden en hoe ze nu toeleven naar de Grandfondo's.

Birger van Dael
Birger van Dael maakte zelf acht jaar lang deel uit van het peloton. Nu is hij een wielerromanticus die tonnen inspiratie haalt uit de emotie op de fiets. De schrijver heeft standaard een miniatuur wielrenner op zak, omdat het hem herinnert aan de schoonheid van de koers, de ultieme strijd van mens versus natuur.

Winnaars ook in 'ons' Limburg
Op de foto analyseren de broers Porca de resultaten van Carlo in de tijdrit voor de Limburg Cycling Chrono Trofee in Herkenbosch, enkele weken geleden. Daarin waren ze ook actief.
Ze schreven beiden in april de Sint Josef klassieker van de Nederlandse Wielren Bond (NWB) op hun naam. Iedere in hun eigen categorie (amateurs en masters). Enkele weken daarna maakte Fabio opnieuw het zegegebaar in de Omloop van de Peelrijt. Een interessant en vriendelijk koppel uit Genk!

Lees hier het volledig bericht van Birger op Wielerverhaal.com.