vrijdag 16 juni 2023

Finale Limburg Cycling Chrono Trofee op Fromberg

Op de Fromberg werd de vierde en laatste tijdrit om de Limburg Cycling Chrono Trofee verreden. In Voerendaal moesten 9,5 kilometer worden afgelegd met 150 hoogtemeters. Het was tevens de finale voor het klassement over de vier wedstrijden. Eerder werd er gestreden in Panheel, Herkenbosch en Well. De deelname viel iets tegen met 63 deelnemers. Helaas was er ook een boer, die het nodig vond om steeds rondjes te rijden - tegen het verkeer in - terwijl de wedstrijd in volle gang was.

Snelste tijd
De snelste tijd van dag was van Jordy Vermeulen. Hij deed 14:18 minuten over de 9,5 kilometer. Philippe Schmit werd tweede. Het klassement bij de Elite/beloften was voor Brian Megens, die de eerste drie tijdritten won.

Vier op vier
Anneleen Bosma won bij de vrouwen haar vierde tijdrit op rij. Nu voor Maureen Arens en Michelle Ritzen. Natuurlijk won Bosma ook het klassement. Ritzen werd daarin tweede.

Ook de Belg Fabio Porca klokte een zeer snelle tijd van 14:20 minuten en klopte Stefan Joosten en Peter Roozemond. In het klassement was de volgorde andersom, Joosten voor Porco. De in goede vorm verkerende Erwin Bakker was de snelste master voor Fabio’s broer Carlo Porco en Niels van Kempen. Deze laatste mocht wel de trofee voor het klassement in ontvangst nemen.

Karina Dortu Moonen won bij de vrouwen 30+, waar Inge Pustjens in het klassement de beste was. Megan Arens won bij de nieuwelingen (V), Emilie Fransen was de beste over de vier wedstrijden. Bij de jongens won Juul Hendrikx uit Herkenbosch. Hij bleef ploeggenoot Sjuul Vleugels vier seconden voor. Tom Huissoon won het klassement.

Bij de junioren won Sem Vrancken en bleef Sylvain Vleugels twaalf seconden voor. Ed Uptegrove won het klassement voor Sven Joosten en Camiel Klignet.

Klik hier voor de volledige uitslagen en klassementen.