vrijdag 2 juni 2023

Nieuwe wedstrijd in Merselo, ook voor recreanten!

Op woensdag 7 juni wordt in Merselo een nieuwe wedstrijd georganiseerd in het buitengebied van het Noord-Limburgse plaatsje uit de Gemeente Venray. Er is een mooi parcours uitgezet van 4,5 kilometer. Start en finish is gelegen op de locatie: Haag 50 in Merselo. Twee (van de drie) wedstrijden op deze avond worden verreden onder auspiciën van de Wieler Vereniging Amateursport Nederland (WVAN).

Het gaat hier om de wedstrijd van de Amateurs en Junioren. Zij starten om 19.30 uur voor een koers over 64 kilometer en de Masters en Nieuwelingen, die twee minuten later starten, om 19.32 uur. Hun wedstrijdafstand is iets korter, namelijk 50 kilometer. De renners, rijden voor dagprijzen. Maar kunnen ook punten verdienen voor het WVAN-jaarklassement.

NIEUW, ook voor recreanten!
Nieuw is de wedstrijd voor de recreanten, die in het voorprogramma is opgenomen. Renners, die eens willen proberen om aan een échte koers te ruiken, zijn welkom. Ook toerrijders kunnen zich eens meten. Dus heb je geen wedstrijdlicentie, dan ben je van hart welkom bij de koers, die start om 18.15 uur. De recreanten rijden zes ronden (27 kilometer). Inschrijven kan alleen ter plekke aan de start/finish tot 10 minuten voor de start. Er is dus geen voorinschrijving!

Parkeren
Dat kan in de berm van de Kempkensberg. Het is niet toegestaan om het parcours te parkeren in verband met de veiligheid van de renners.

Organisatie
De organisatie is in handen van MCYCLES (Sport Cycle Specialist), met name van eigenaar Marcel Ruyten. Hij is dit jaar met een eigen wedstrijdploeg gestart. Alle renners zullen deelnemen in de categorie Amateurs/Junioren, t.w.
Ike en Redney Janssen, Addy van Stiphout, Kristian Michiels, Daan Bongers en Marcel zelf.

Ook als u niet meedoet, wilt u toch de 1e wielerronde van Merselo meemaken. Tot woensdag!
Verdere info, ook via de website van de WVAN.