vrijdag 9 juni 2023

Jakub Mareczko opnieuw de snelste in Buchten (ZLM Tour)

De tweede rit van de ZLM Tour van Schijndel naar Buchten werd vanmiddag gewonnen door Jakub Mareczko in de ZLM Tour. De Italiaan van Alpecin-Deceuninck bleek in Buchten net iets sneller te zijn dan de Nederlander. De Jumbo-Visma renner wordt wel de nieuwe leider. Mareczko was vorig jaar ook al de snelste op de Dorpstraat in Buchten. Dat was in 2022 een dag nadat hij was gedeklasseerd.

Vroege vlucht

Opnieuw zou een kopgroep met renners van Nederlandse continentale ploegen proberen om de rit te winnen. Daarbij waren betrokken Hartthijs de Vries (TDT-Unibet), Thijs de Lange (Metec-Solarwatt), Jelle Johannink (ABLOC), Tim Bierkens (Allinq) en Timo de Jong (VolkerWessels). De Duitsers Miguel Heidemann en Vinzent Dorn maakten de vlucht van de dag compleet. De zeven kregen maximaal vijf minuten bij kilometerpaal dertig. Op 37 kilometer van de meet zou de vroege vlucht vervolgens al worden ingerekend.

Mareczko klopt Kooij
Cavendish zou in Buchten niet meesprinten. De Brit kende pech in de laatste kilometer, die overigens vrij chaotisch verliep. Zo moest Kooij nog flink wat manoeuvres maken in de laatste meters, die hem uiteindelijk nipt de dagzege zouden kosten. Mareczko kwam in Buchten net iets eerder aan de finish.

1Limburg Sport
Maurice Jessen was aanwezig en maakte een korte reportage, met daarin ook een interview met de enigste Limburgse deelnemer, Lars Rouffaer uit Sibbe. Klik hier