dinsdag 6 juni 2023

Grote Prijs Tom Dumoulin voor junioren op 10 juni

Dit jaar staat voor het eerst de Grote Prijs Tom Dumoulin op de wielerkalender. De voormalige profwielrenner van o.a. Jumbo-Visma heeft zijn naam verbonden aan zowel een wedstrijd voor junioren als voor nieuwelingen. Weliswaar op twee verschillende datums.

Junioren
Op zaterdag 10 juni vindt de Grote Prijs Tom Dumoulin voor junioren plaats, bestaande uit twee disciplines. Om 10.00 uur klinkt op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen het startschot voor een klimkoers van zeventig kilometer (25 ronden). 

In de middag verplaatst het peloton zich naar Buchten voor een ploegentijdrit met een lengte van 18,05 kilometer (twee ronden). De deelnemende teams aan de ploegentijdrit - uit Nederland, Duitsland en België - bestaan uit zes renners. De ploegentijdrit start om 15.00 uur en wordt grotendeels verreden op het aankomstparcours van de derde etappe van de ZLM Tour, die een dag eerder in Buchten finisht. Er worden tweeëntwintig ploegen toegelaten tot de Grote Prijs Tom Dumoulin.

Deelnemende ploegen
Hieronder een overzicht van de ploegen, die aan de start zullen staan:
Uit Nederland: Zuyd Cycling Team, Regioteam Zuid Nederland 2, WPGA junioren, Rennersclub Jan van Arckel, Streetjump - ABloc, WV Schijndel, Willibrord Wil Vooruit, Westland Wil vooruit, KZLWC-Davo, JEGG-DJR Academy, WV IJsselstreek, District team Midden Nederland en Gepla-Watersley R&D Road team.
Uit België: Sport en Moedig Genk, Acrog-Tormans (Soudal Quickstep U19), EFC-L&R-AGS (U19 cycling team), Maes Cycling team Glabbeek, Start Junior team, Team Brain 2 Olympia Tienen en TigeRR Cycling Team.
Uit Denemarken: Team Bach advokaten CEC junioren.
Uit Frankrijk: Cref cyclisme Pays de la Loire.

Nieuwelingen
Over drie maanden, op zondag 10 september, komen de nieuwelingen in actie. Deze wedstrijd wordt in zijn geheel georganiseerd op het Tom Dumoulin Bike Park en bestaat uit een criterium van ongeveer 70 kilometer gevolgd door een individuele tijdrit van bijna 3 kilometer.