maandag 8 mei 2023

Australische uit Watersley-team wint in de Kleeberg Challenge

De renners in de elfde editie van de Kleeberg Challenge zorgden weer voor volop koers in Mechelen. Hieronder korte impressies uit de verschillende categorieën.

Junioren (M)
In deze categorie sprinten uiteindelijk zo'n negen renners voor de winst, waarbij Jelle Weierink het haalde vóór Patrick Nieuwenhuis en Ed Uptegrove. De renner van de dag was echter Yorick Kamphuis, tot drie maal toe een solo probeerde op te zetten. Hij kreeg maximaal 25 seconden voorsprong. Op zes ronden voor de finish werd na zijn zoveelste poging teruggepakt. Om vervolgens als vijftiende te finishen.
Uitslag: 1. Jelle Weierink 2:00,16; 2. Patrick Nieuwenhuis; 3. Ed Uptegrove; 17. Loek Philippi op 4:27 min.

Nieuwelingen (M)
Halfkoers versnelde in deze categorie Michiel Mouris, waarbij niemand kon volgen. Sommige renners sputterde nog wel wat tegen. Maar Mouris won met 52 seconden voorsprong op twee Belgen.
Uitslag: 1. Michiel Mouris 1:25,58; 2. Leander De Gendt op 52 sec.; 3. Senne Brys; 7. Sander Tullemans op 2:00 min; 14. Juul Hendrikx op 2:06.
Nieuwelingen en Junioren (V)

Deze twee categorieën reden samen. Bij de nieuwelingen bleef de groep samen en won de Belgische Auke de Buyser de sprint op een nog droog parcours.
Dat was anders bij de junioren, die de laatste drie ronden te maken kregen met een flinke regenbuien. De Australische Keira Will (Doltcini-Watersley) rekende in de sprint af met haar twee medevluchters.
Uitslag nieuwelingen: 1. Auke de Buysser 1:15,16; 2. Faike Kerkhof; 3, Like Huizink.
Uitslagen junioren: 1. Keira Will (Doltcini-Watersley); 2. Tess Moerman op 1 sec.; 3. Roxanne Takken; 5. Muireann Green (Doltcini Watersley) op 3:39.

Jeugd
In de jeugdcategorieën won Mads Eelder de wedstrijd in de categorie 4. In de categorie vijf was het Jens Dekkers, die de Limburgse vlaai (in plaats van de bloemen) mee naar huis mocht nemen. Mathiz Tielen bleef Thijmen Hendrikx met 1:28 minuten voor in de categorie zes. En in de oudste categorie won Adne Cappon.