vrijdag 19 mei 2023

Sander Tullemans (Geleen) sprint naar zijn vierde zege

Ook op Hemelvaartsdag verschillende koersen. In Wernhout sprintte Sander Tullemans (Geleen) naar zijn vierde zege van dit wegseizoen. 

De nieuweling uit het Zuyd Cycling Team won dit jaar al eerder in Luxemburg (Schengen en Schiffelange) en in Duitsland (Büttgen). Nu was het ook prijs in Nederland. In Wernhout ontsnapte hij al vroeg met Jilles Romers, die hij in de sprint nipt versloeg. De allrounder Tullemans is na zijn succesvolle baanperiode in de winter bezig aan een goed en stabiel wegseizoen.

Mierlo
In de Regiobank Kersenronde in Mierlo (MU23RS & WS) won Julie Stockman. Carmen van der Veen uit het Doltcini-Watersley team werd tweede in de massasprint. Bij de heren won Alessio Delle Vedove. Hij was de snelste in een sprint van vijftien renners.

Herk-de-Stad
In Herk-de-Stad werd Jules van Neer na 71,4 km tweede achter Sebbe Wijckmans in 1.48.38. TigeRR en ploegmaat van Jules, Ryan Klander werd achtste.

Mike Teunissen
In het Circuit de Charleroi Wallonie werd Mike Teunissen 18e in een sprint, die werd gewonnen door de Belg Jordi Meeus. De wedstrijd werd ingekort en lag anderhalf uur stil in verband met een ongeluk met een verkeersregelaar en een motoragent.