woensdag 3 mei 2023

Échte Limburgse koersen in weekend 5-7 mei

Na een weekend met uitstekende prestaties van de Limburgers, kijken we weer vooruit naar het komende weekend op 5, 6 en 7 mei. Met de Kleeberg Challenge, de Nummer1 Limburg Trofee en de mountainbikewedstrijden om de 3 Nations Cup, LJC en Watersley CSU XCO Challenge in Sittard-Geleen.

# Kleeberg Challenge (Mechelen)
Op zaterdag 6 mei wacht weer een zeer uitdagend parcours op de renners en rensters in Mechelen, op de flanken van de Kleeberg. De wedstrijden starten om 10.00 uur met de jeugdcategorieën 4, 5, 6 en 7. Om 12.30 uur starten de junioren (V) en een minuut later de nieuwelingen (V). Om 14.30 uur is het de beurt aan de nieuwelingen (M). De finalewedstrijd is voor de junioren (M). Zij starten om 16.15 uur.

De omloop is 2,6 kilometer lang waarbij iedere ronde de klim van bijna één kilometer moet worden verteerd. Het leverde in de eerdere tien edities altijd mooie winnaars op. Dat zal aanstaande zaterdag niet anders zijn. Kijk voor meer info op de website van Kleeberg Challenge.

# NUMMER1 Limburg Trofee (Elsloo)
Medio maart werd de voormalig Ton Dolmans Trofee omgedoopt tot de nieuwe naam: NUMMER1 Limburg Trofee. De nieuwe naam moet gaan zorgen voor een grotere naamsbekendheid. Aanstaande zondag (7 mei) is het zover.

Parcours

Om 12.00 uur zal het peloton van start gaan bij het Kasteel Elsloo voor een wedstrijd over 200 kilometer (zeven ronden). Het parcours loopt door Elsloo, Geulle, Moorveld, Kasen, Meerssen, Bunde en Geulle aan de Maas. Door de zwaarte van het parcours met 35 venijnige beklimmingen wordt de wedstrijd waarschijnlijk een afvalrace zodat ongetwijfeld de meest getalenteerde renner de hoofdprijs in de wacht zal slepen. In het parcours zijn de beklimmingen van de Snijdersberg, Moorveldberg, Slingerberg, Maasberg en Dennenberg opgenomen.

Finish

Finishlokatie blijft in Elsloo ter hoogte van de café de Dikke Stein aan de Julianastraat. Toeschouwers kunnen de wielrenners bij de finishlokatie meerdere malen zien langskomen, liefst 7 keer. De finish wordt verwacht tussen 16.30 en 17.00 uur.
In de ochtend zijn er jeugdwedstrijden vanaf 08.45 uur. Jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 11 jaar kunt u in actie zien. De prijsuitreiking van deze jeugdcategorie 1 tot en met 4 is om 10.30 uur. Meer info, zie website.

# CSU WATERSLEY XCO & XCC CHALLENGE (MTB)
Het Sports & Talentpark Watersley in Sittard staat drie dagen in het teken van mountainbikewedstrijden.
Op vrijdag 5 mei staan de short-races op het programma over 20 minuten, t.w. 16.30 uur Junioren (M) en 17.30 uur Elite (M).

Zaterdag
Op zaterdag worden de jeugdwedstrijden in het kader van de Landelijke Jeugd Competitie verreden. De eerste start is om 10:30 uur. De laatste jeugdwedstrijd start om 15:15 uur. Na de jeugd staat er een wedstrijd gepland voor de Masters en Amateurs over 1uur en 15 minuten. Zij starten om 17:30 uur.

Zondag
De cross-country wedstrijden worden op zondag 7 mei verreden. het programma is als volgt: 10.00 uur Nieuwelingen (M); 11:45 uur Junioren (M); 14:15 uur Elite (V); 14:16 uur Junioren (V) en 14:17 uur Nieuwelingen (V) en 17:00 uur Elite (M). De resultaten van deze wedstrijden tellen mee voor de 3.Nations Cup.

Let op: er zijn wegwerkzaamheden op de route naar Watersley (vanuit Windraak)