zaterdag 6 mei 2023

Shortrace (XCC) in Sittard prooi voor Freek Bouten

Freek Bouten heeft op de eerste dag van de mountainbike wedstrijden in Sittard de shortrace (XCC) voor junioren gewonnen. De Venlonaar was op het Sports & Talentpark Watersley vanaf de eerste ronde present in de voorste linie. Af en toe deelde hij speldenprikken uit. In de laatste ronde nam hij afstand van zijn medevluchter Sverre Van Lee, die op acht seconden als tweede over de lijn kwam. De Deen Hector Damgaard werd derde en klopte Floris Haverdings voor de laatste podiumplaats. 

Elite mannen
Een uur later was de Belg Pierre de Froidmont (negende in de UCI ranking) de beste in de XCC-race voor de Elite-renners. Hij maakte met vooral Arne Janssens en Frits Biesterbos de wedstrijd op een korte en in een snelle race. Op een omloop van bijna één kilometer werden Janssens en Biesterbos tweede en derde. 
Bram van Eijsden (Geulle) eindigde als 17e en Dennis Kortenhoeven op een 23e plaats.

Programma 2e en 3e dag
Vandaag staat in het teken van de jeugdwedstrijden (LJC) en een wedstrijd voor amateurs/master om 17.00 uur. Morgen UCI-koersen voor Elite, Beloften, Junioren en Nieuwelingen (voor zowel mannen als vrouwen).