donderdag 23 februari 2023

Drie Limburgers bij Team Parkhotel Valkenburg

In een korte reportage van L1 / 1limburg maakten de drie Limburgse wielrensters van Team Parkhotel Valkenburg hun wedstrijdprogramma bekend voor de start van het wielerseizoen 2023. Het gaat om Pien Limpens(21), Quinty Schoens(24) en nieuwkomer Scarlett Souren(19).

Scarlett Souren werd eind 2022 uitgeroepen tot Limburgse renster van het seizoen 2022. Nu maakt zij de overstap naar de Limburgse wielerploeg. In overleg met de ploegleiding wordt ze opgesteld in één van de zwaarste koersen van dit seizoen, Parijs-Roubaix. 'Een droom, die uitkomt! Ik krijg nu al de kans om de Hel van het Noorden te rijden. Daar ben ik heel erg blij mee', aldus Souren

Pien Limpens gaat mee naar de Amstel Gold Race, waaraan ze ook afgelopen jaar deelnam. Verder heeft ze de Waalse Pijl toegevoegd aan haar programma. Na de klassiekers volgen meerdaagse wedstrijden in Luxemburg en Bretagne.

Quinty Schoens stond vorig jaar aan de start van de Tour de France Femmes. Na acht dagen eindigde ze als 56e in het klassement. Het is nog niet bekend of de ploeg een uitnodiging krijgt voor dit jaar. Maar daar hopen ze natuurlijk wel op. Het blijft een droom om aan dit grootste evenement deel te nemen.

Fotocredits: Rick Strooper