donderdag 2 februari 2023

Mooie trainingslocatie op Mallorca met een centrale uitvalbasis

In het begin van het jaar worden de meeste plannen gemaakt voor een trainingskamp. Mallorca is natuurlijk het fietsparadijs voor vele wedstrijdrenners en wielertoeristen.

De temperaturen zijn vanaf deze periode tot en met juni bijzonder aangenaam. Verschillende aanbieders roeren zich op de markt. Dat geldt ook voor Bike Villas Travel, dat wordt gerund door de Limburgers Wies en Ed Claassens en wielercoach Martin Lukasse.

Bike Villas Travel
Bike Villas Travel is sinds 2018 actief op Mallorca.
Hun Mallorca-avontuur is gestart in 2016 met het runnen van een villa als gastenverblijf (villa Es Costeret). Met kleinschalige fietsvakanties in een eigen villa is het een unieke speler op deze fietsvakantie- markt. Vanaf september 2019 zijn ze gestart met een verhuurportal met diverse fietsvriendelijke vakantiehuizen op Mallorca. Martin heeft zich in 2022 aangesloten bij het team van Bike Villas Travel. Martin woont in Zeeland en is een bevlogen wielerliefhebber en een uitstekende wielercoach.

Concept Bike Villas Travel
Bike Villas Travel gelooft in persoonlijke aandacht omdat ze weten hoe belangrijk jouw fietsvakantie voor je is. Ze zetten hun (lokale) kennis en ervaring in om de sporter een buitengewone fietsvakantie te bezorgen! De Cycling Camps zijn vormgegeven op basis van jarenlange ervaring en sluiten daardoor goed aan bij de wensen van de deelnemers. Daarnaast organiseren ze ook Cycling Holidays; jij geeft aan wat je wilt en Bike Villas Travel regelt het met en voor je! Als er iets misgaat dan doen ze hun uiterste best om het zo snel mogelijk op te lossen. Als jij gelukkig bent, zijn zij gelukkig. De reisorganisatie streeft naar een buitengewone ervaring!

Wat is een Bike Villa?
Wat is het verschil tussen een villa en Bike Villa? De meeste van onze Bike Villas op Mallorca hebben het ‘Cycling Friendly’-certificaat. Je kunt het logo zien bij de beschrijving van de villa. Cycling Friendly betekent dat er speciale fietsvoorzieningen zijn zoals beveiligde fietsstalling, een mooie fietsvriendelijke inrichting en uitstraling, materialen voor onderhoud, GPX-routes vanuit de villa met hoogteprofielen, fietskaart en sportmaterialen voor extra trainingen (zonder fiets). Ook heeft een Bike Villa altijd een aantal eenpersoons-bedden ter beschikking, een aantal villa’s hebben zelfs alleen maar eenpersoonsbedden.

De Bike Villas voor de Cycling Camps hebben allemaal eenpersoonsbedden. Specifieke informatie per Bike Villa kun je ook vinden bij de beschrijving van de villa. Een villa die nog niet over het certificaat ‘Cycling Friendly’ beschikt heeft op zijn minst een beveiligde fietsstalling en een aantal eenpersoonsbedden. Bij alle Bike Villas kunnen ze services bieden zoals fietshuur, transfers en catering. Een Bike Villa heeft dus alle faciliteiten om jouw fietsvakantie op Mallorca en sinds 2022 ook in Toscane uniek te maken!

Train With Power - trainingsstage
Wil jij optimaal voorbereid aan de start van het nieuwe seizoen beginnen of toewerken naar een specifiek doel? Meld je dan aan voor een "Train With Power"- trainingsstage en ontdek waar jouw potentie ligt! Bike Villas Travel staat voor je klaar en zorgt voor elk detail in deze week zowel voor, tijdens en na de ritten zodat je jezelf echt op de training kunt concentreren. Bike-eat-sleep-repeat. Je leeft gedurende deze week (bijna) als een prof. Na elke rit worden je vermogensgegevens geanalyseerd en worden de individuele gegevens (trainingszones, trainingsplan, voeding, herstel, enz.) doorgenomen. Deze analyse geeft specifieke inzichten en helpt bij het bereiken van je doel

Verblijf
Je verblijft in een Bike Villa met zwembad in het authentieke dorp Alaró. Elke Bike Villa heeft eenpersoonsbedden en een bike center voor het veilig stallen en onderhouden van je fiets. Je deelt je slaapkamer en badkamer met een andere deelnemer van het Camp, wel heb je een eigen 1-persoonsbed tot je beschikking. Er zijn diverse faciliteiten zoals een privé-zwembad, BBQ-buitenruimte, wifi, airco, smart-tv en en wasmachine. Onze Bike Villas liggen op prachtige locaties met geweldige uitzicht op het Tramuntana-gebergte. De perfecte plek voor een unieke fietsvakantie!

Coaching
Ons 'Train With Power'- Camp is een trainingskamp dat je inzicht geeft met dagelijkse coachingsessies, analyses na de rit en workshops waarbij meerdere aspecten van training voorbij komen: hoe bouw je een trainingsplan op, voedingsstrategie, training en koersen met een vermogensmeter en uiteraard herstel.

- Iedere dag starten we met een briefing over de rit die je gaat rijden. Er wordt gereden als team maar iedereen krijgt zijn of haar persoonlijke doelen mee voor de rit, afhankelijk van het niveau en de ambities.

- Na de rit worden power- en hartslagdata geanalyseerd en met doorgenomen zodat je meer inzicht krijgt over bijvoorbeeld je 'zones' en waar je aandachtspunten liggen om jezelf te verbeteren.

- Met dat persoonlijke schema en je focuspunten kun je iedere dag jezelf optimaal verbeteren.

- In totaal zijn er 2 meetmomenten gedurende deze week voor het vaststellen van je omslagpunten; 1x een verkorte FTP-test en 1x een 20 minuten- test.

Inclusief: een verblijf in een Bike Villa voor 7 nachten, allemaal eenpersoonsbedden, iedere dag op fietsers afgestemde catering, prachtige routes, volgauto en sportvoeding, transfer vliegveld naar Bike Villa, powermeter, carbon Di2 fiets, dagelijks fietsonderhoud, Bike Villas-wielerjersey, twee keer massage en  individuele coaching
Exclusief: retour vliegticket en persoonlijke uitgaven

Informatie
Voor meer informatie kijk je op de website van Bike Villas Travel of je meldt je via het contactformulier aan de rechterzijde van deze blog-pagina.
De persoonlijke ‘Train With Power - Camps’ starten vanaf begin maart.