zondag 26 februari 2023

Kort door de bocht | nr. 2 - 26-feb-2023

In deze rubriek "Kort door de bocht' wekelijks korte berichten, met vooral uitslagen van Limburgse renners. Deze rubriek wordt ieder weekend gepubliceerd en steeds aangevuld met actualiteiten (tot en met zondagavond).

U kunt ook uitslagen melden via het contactformulier (aan de rechterzijde).

ZONDAG:
  • Roel van Sintmaartensdijk won na 162 km de wedstrijd Brussel-Opwijk. Zijn eindtijd 3:53,12. Lars Rouffaer (Sibbe) werd 22e op 4 seconden.
  • Bij de vrouwen won Femke Beuling. Zij finishte na 78 km in 2:01,27. Verder 21. Karlijn Koops (Sittard); 24. Iris Timmermans (Bingelrade), 68. Anna van Wersch (Maastricht);
  • In de Omloop van het Hageland werd Quinty Schoens (Stein) 35e op twee minuten en één seconde van winnares Lorena Wiebes, die de Italiaanse Bastianelli en Francaise Cordan-Ragot versloeg na 3:21,19 uur (123,9 km).
  • Nieuweling Sander Tullemans (Geleen) werd op 1:38 minuten negende in Brustem. Yaso Vervoort won de koers over 50,4 km in een tijd van 1:16,00 uur (63 deelnemers)
  • De Duitser Justin Wolf won vandaag Gent-Staden een wedstrijd over 156 km. Hij had twaalf seconden voorsprong op Ewout de Keyser. Tim Sanders (Venlo) werd 86e op 8:25 minuten. DNF voor Wout Joore (Neer) en Niels Luiten (Voerendaal), 174 vertrekkers.
  • De mountainbikewedstrijd Classique d'Alphen werd vandaag gewonnen door Lennart van Houwelingen. Hij voltooide de 40 km in 1:26,48 uur. Verder: 8. Bas Peters (Heythuysen) op 2:19 en winnaar categorie 40-50 jaar, 17. Ike Janssen (Venray) op 5:11 en derde in categorie 40-50 jaar, 26. Addy van Stiphout (Venray), 38. Redney Janssen (Venray), 54. Guus Opstals (Helden).
  • In de laatste veldrit voor elite/beloften behaalde Rémon Delnoije uit Mechelen een 29e plaats. Hij eindigde in Oostmalle (België) op 4:36 minuten van winnaar Laurens Sweeck. Hij kan terugkijken op een prima veldritseizoen.
ZATERDAG:
  • Mike Teunissen eindigde als elfde in de Omloop Het Nieuwsblad (WorldTour). Dylan van Baarle won de koers voor Arnaud de Lie, die een achterstand had van 20 seconden. Teunissen had dezelfde tijd als de Lie. Quinty Schoens (Stein) werd 49e bij de vrouwen op 2:04 minuten van de winnares Lotte Koppecky;
  • In Rijkevoorsel eindigde Sander Tullemans (Geleen) als 7e bij de nieuwelingen. Hij won de sprint van de grote groep. De Belg Jérôme Raus won de wedstrijd over 50 km in 1:11,59.
  • Bij mountainbike wedstrijden voor de jeugd in Rotem (België) werden Wessel Hendrikx (Reuver) 7e bij U12; Travis van der Aa (Berlicum) 3e bij U13; Thijmen Hendrikx (Reuver) 5e en Seth van Kessel (Maasbracht) 18e bij U14 en Stijn Bours (Linne) 14e bij U13.