woensdag 12 april 2023

Midden-Limburger Jeukendrup lanceerde eigen sportvoedingslijn

Ex-Haelenaar Asker Jeukendrup lanceerde in 2021 en eigen sportvoedingslijn, NeverSecond. Bij de meeste wielerliefhebbers is Asker wel bekend. Want sinds 1994 is hij als wetenschapper, voedingsdeskundige en performancemanager op topsportniveau betrokken bij o.a. TeamNL en Jumbo-Visma (en haar voorgangers).

Tester Marcel van Herten
Marcel van Herten uit Roermond deed voor Maandblad Fiets de test, waarbij werd gelet op de textuur, plakkerigheid, geur, oplosbaarheid en uiteindelijk alles een cijfer gegeven.
In het professionele wielrennen wordt altijd gezocht naar de zogenaamde “marginal gains”. De kleine stapjes, de procentjes, een beetje extra rendement. Alles met als doel om het verschil te kunnen maken tussen het wel of niet winnen van een koers. Voeding is een van dé marginal gain gebieden waarin de laatste jaren veel onderzoek en testwerk is gedaan. En dan nog meer specifiek: sportvoeding. Zo ook bij NeverSecond sportvoeding.

Asker Jeukendrup

Een van de autoriteiten op het gebied van sportvoeding is zoals gezegd de, inmiddels in het Engelse Birmingham wonende, Limburger Asker Jeukendrup. Zijn onderzoeken naar de effecten van maximale koolhydraatopname, en het voorbereiden van het spijsverteringstelsel hierop, zijn baanbrekend te noemen. 

Asker is zelf een verdienstelijk duursporter met deelnames aan triatlons en cyclo's. Vorig jaar won hij zelfs nog de Mas March Hare Sportive in zijn eigen Birmingham. Zowel tijdens zijn eigen actieve (duur-) sportcarrière, maar vooral in zijn werk als wetenschapper en voedingsprofessor liep hij tegen het ontbreken van wetenschappelijke onderbouwde sportvoeding aan. Genoeg reden om zich in 2021 zelf een eigen sportvoedingslijn te lanceren. 
Ook bij EF Education First. Bahrain en Watersley R+D CT
Wetende dat de producten van NeverSecond inmiddels uitvoerig door de profs van Jumbo-Visma, EF Education First en Bahrain gebruikt zijn, tijd voor een test. Niet alleen profteams, ook het Limburgse Waterskley R+D Cycling Team gebruikt de sportvoeding van NeverSecond. Het door NeverSecond ter beschikking gestelde testpakket kwam wel met een kleine mededeling bij: “We zijn druk bezig om onze productlijn uit te breiden met nieuwe producten en smaken. Maar dat doen we natuurlijk pas na gedegen wetenschappelijk onderzoek en testwerk. Want ja: Science First, NeverSecond”.

Lees daarom het uitgebreide bericht en de bevindingen van Marcel.