vrijdag 7 april 2023

Sterk Team Gepla-Watersley; Deen Patrick Frydkjaer leider

Bijna 150 renners stonden vanmiddag aan de start van de 44e Ster van Zuid-Limburg. Alle teams stonden in het midden van het Tom Dumoulin Bike Park. Dit gaf een drukke en sfeervolle aanblik. Om 14.00 uur vertrok de eerste renner van het startpodium voor een individuele tijdrit van 4,2 kilometer. 

Fransman Vincent Bodet
Al vroeg liet de Fransman Vincent Bodet een snelle tijd noteren van 5:12 minuten. Een tijd, waarop veel renners zich 'stuk' reden. De Gepla-Watersley renners Thom van der Werff en Mees Vlot kwamen respectievelijk drie en vier seconden tekort op de Fransman. Zij werden uiteindelijk vijfde en zesde.

Laatste favorieten
In de laatste twintig renners zaten nog enkele favorieten. Zij hadden weer een bijna opgedroogd parcours, omdat het na één uur een half uurtje miezerde. De winnaar van de Bergomloop Berg en Terblijt, Ryan Gal (ook Gepla-Watersley) dook met één seconde onder de tijd van de leider. Maar moest ook toekijken toen de laatste renner, de Deen Patrick Frydkjaer (Team NPV-Carl Ras Roskilde) een tijd op de klokken zette van 5 minuten en 9 seconden. En daarmee twee seconden sneller was dan Gal. En dus de eerste leider wordt in deze 4-daagse juniorenkoers.

Limburgse selectie
De renners uit de Limburgse selectie konden in de top van het klassement ging rol van betekenis spelen. De beste renner was Camiel Klignet uit Sibbe (zie foto) op een 45e plaats op een achterstand van 19 seconden.

Uitslagen
1. Patrick Frydkjaer (Den) 4,2 km in 5:09; 2. Ryan Gal (Ned) op 2 sec.; 3. Vincent Bodet (Fra) op 3 sec.; 4. Jarno Widar (Bel) z.t.; 5.Mees Vlot (Ned) op 6 sec.; 6. Thom van der Werff (Ned) op 7 sec.; 8. Daniel Weis (Den) op 8 sec.; 9.Tristan Tijsen (Ned) z.t.; 10.Steijn Oosterveld (Ned) z.t.; 13. Sam Holtke (Gronsveld) op 17 sec.; 45. Camiel Klignet (Ned, Limburg) op 19 sec.; 56. Gino Weber (Ned, Limburg) op 21 sec.; 69. Chris Kisters (Ned, Limburg) op 24 sec.; 71. Sven Joosten (Ned, Limburg) op 24 sec.; 83. Teis Luiten (Ned, Voerendaal) op 27 sec.: 100. Luc Kempinga (Ned, Limburg) op 30 sec.;149. Loek Philippi (Ned, Limburg) op 55 sec.

Tweede, derde en vierde etappe
De uitslagen van de komende dagen zal ik meenemen op de blogpagina.