zondag 23 april 2023

MTB-er Bouten kwalificeert zich in Heubach voor EK en WK

Junior Freek Bouten nam vandaag deel aan de UCI Junior Series in het Duitse Heubach. Hij maakte deel uit van de nationale selectie. Hij werd vierde, maar kwam bijzonder sterk voor de dag. Helaas moest hij ook nog eens met pech afrekenen. Door het resultaat kwalificeert hij zich voor het EK in Portugal en het WK in Glasgow later dit jaar. Een bijzondere resultaat al zo vroeg in het seizoen.

Haiming en Heubach
Vorige week moest Bouten in het Oostenrijkse Haiming de wedstrijd staken. Mede door een val kon hij niet verder met rugklachten. Een probleem dat nog wel eens opspeelt in de wedstrijden. Vandaag was deze rug goed ingetaped en Bouten zat goed in de wedstrijd. Hij zat op een tweede positie achter de Hongaar Barnabás Vas. Vooral op de beklimmingen maakte hij indruk. Door het wegglijden in de afdaling en het lekrijden na een sprong, moest het wiel wisselen in de verzorgingspost. Hierdoor verloor hij veel terrein. 
Hij kwam uit op een zevende plek. Maar vooral bergop maakte hij snel terrein goed en finishte als vierde. 

Reactie Freek
"Een beetje een dubbel gevoel. Ik voelde me écht sterk vandaag, zo niet de allersterkste. Misschien heeft de lekke band mij wel de zege gekost. Toch moet ik - gezien de omstandigheden - tevreden zijn met deze vierde positie, die recht geeft op een plek in de EK en WK-selectie", aldus Freek.

Uitslag:
Junioren: 1. Barnabás Vas (Hon) 57:10,9; 2. Max Greensill (Gbr) op 1:50 min.; 3. Andrej Novotny (Tsj) op 2:04; 4. Freek Bouten (Ned) op 2:21; 5. Leo Lonella (Zwe) op 2:24 (in totaal 112 starters)