vrijdag 28 april 2023

Nog enkele plekken vrij in de Limburg Challenge op 23-25 juni

Op 23 tot en met 25 juni wordt de Limburg Challenge verreden in Limburg. De langste mountainbike tocht van Nederland doorkruist bijna de hele provincie vanuit een centrale locatie in Swalmen, gelegen tussen Venlo en Roermond. Het gaat om de locatie De Bosberg, grenzend aan een mooi bosgebied richting Duitsland (Brüggen).

Iets terug doen voor natuurbeheer
De Limburg Challenge is een initiatief van enkele Limburgse mountainbikers die graag iets terug willen doen voor het natuurbeheer. De route is uitgezet in overleg met de terreinbeherende organisaties die voor elke deelnemer € 10 ontvangen. Het overige deel van het inschrijfgeld gaat naar het dekken van de kosten van het evenement. De Limburg Challenge is een niet-commercieel initiatief.

Motto: 
'Klein, maar fijn'
De organisatie gaat niet voor de massa, maar juist voor de sfeer en kleinschaligheid. Dus het motto: 'Klein, maar fijn!' is bijzonder goed gekozen.
De maximaal 80 deelnemers fietsen in twee dagen (24 en 25 juni)  door de mooiste natuur van Limburg. Er zijn dit jaar twee afstanden: 75 of 130 kilometer per dag. Vrijwel alle paden zijn onverhard.

Nog bijna tien tickets zijn verkrijgbaar!
Er zijn op dit moment nog enkele plaatsen beschikbaar. Het inschrijfgeld is € 149 (en all-inclusief). Denk hierbij aan twee overnachtingen in eigen tent, caravan of camper, kampvuur en foodtrucks, drankbonnen, verzorgde pauzeplekken, ontbijtbuffet, GPS-routes, fiets afspuitmogelijkheid, muziek/DJ en natuurlijke die onvergetelijke en avontuurlijke ervaring.

Voorzitter Frank Verkoijen

We spraken deze week met de 53-jarige Frank Verkoijen (Venlo), die voorzitter is van de organiserende Stichting. 
Frank: "Dit is de derde editie. We zijn na de coronaperiode begonnen in 2021 met een TransLimburg idee, waarbij we van Mook tot Valkenburg fietsten. Eigenlijk omdat er steeds meer behoefte bleek te zijn aan extreme tochten, zoals we deze in het buitenland ook vaak zien. We zijn nu wel van september verhuist naar juni. De kans op betere weersomstandigheden is dan groter. De totale afstand is verdeeld over een zuidelijke lus op zaterdag en een noordelijke lus op zondag. De hoogtemeters vallen op zich mee, 1400 in totaal voor de twee routes. We zijn in Swalmen ontzettend blij met onze locatie, die alles in zich heeft. De deelnemers komen uit het hele land. Dat betekent dat onze PR campagne beter aanslaat bij de sportieve mountainbiker, die natuurlijk niet alleen in Limburg woont. Verder is de tocht het meest geschikt voor de MTB, wellicht dat het ook lukt met een gravelbike.'

Meer info: kijk op de website van Limburg Challenge.