donderdag 20 april 2023

Ralph Vermeer (Zuyd CT) inspireert met aangepaste levensstijl

Kort geleden werd ik getipt over het verhaal van Ralph Vermeere. De 61-jarige renner van het Zuyd Cycling Team kreeg in 2018 de diagnose prostaatkanker. Vermeere, die werkzaam is bij Zuyderland in Sittard is niet iemand, die snel bij de pakken gaat neerzitten. Sterker nog hij wil anderen inspireren met een gezonde levensstijl.

Diagnose
De diagnose was natuurlijk een enorme domper. Hij werd geopereerd, maar pakte het heft in eigen hand door aanpassing van zijn levensstijl. En hoewel hij niet precies weet hoe zijn toekomst eruit zal zien, wil hij nu vooral anderen inspireren. "Met een goede mindset, de ondersteuning van je familie, een aangepaste levensstijl, gezonde voeding en een goede conditie, kun je ondanks deze ziekte toch veel bereiken én bovendien een mooi leven leiden", aldus Vermeere.

Compliment behandelende arts
Dr. Ronald Bos, die hem behandelde gaf hem een groot compliment. "Je hebt het aan jezelf te danken dat jij en je hele situatie er nog zo goed uitzien. De rol die je zelf speelt en het heft in eigen handen neemt, is écht heel belangrijk. Dat maakt je mentaal sterker.’

De 'story' van Ralph
Lees daarom het uitgebreide en inspirerende verhaal over Ralph op de website van Zuyderland.
momenten samen zijn een mooie samenvatting van wat er in dat jaar gebeurd is.’