zaterdag 8 april 2023

Stijn Daemen opent sterk in Topcompetitie

Stijn Daemen (BEAT Cycling) is vanmiddag als derde geƫindigd in de Omloop van de Braakman. Dat was de eerste wedstrijd in de Schwalbe Topcompetitie 2023. De wedstrijd werd gewonnen door Max Kroonen van de VolkerWessels formatie. Rick Ottema (Allinq CT) werd tweede.

In het eerste koersuur reed een kopgroep weg met Marsman, Ottema, Kroonen, Mobach, Pluto, Rasenberg, van de Weerdhof en Dissel. De laatste is een ploegmaat van Daemen. Ze namen bijna twee minuten, maar in de slotfase stokte het tempo vooraan.

In de finale kregen we een samensmelting met de sterkste renners van de kopgroep met vier renners, die de oversteek maakte. Dat waren Eising, Broex, Hohmann en een sterke Stijn Daemen uit Landgraaf.

Uiteindelijk was het echter een van de oorspronkelijke vluchters die wist te winnen. Dat was niet Ottema, die het in de laatste kilometer nog een ultieme demarrage plaatste, maar Max Kroonen. De renner, die onlangs ook al een rit in Olympia’s Tour won, toonde zich in de sprint het snelste. Ottema werd tweede voor Stijn Daemen.