maandag 17 april 2023

Sabrina Stultiens lang in de aanval in AGR

Demi Vollering won gisteren de vrouwenrace van de Amstel Gold Race. Op de uitloper van de Cauberg versnelde de renster van SD Worx en gaf haar tegenstanders in de laatste 2,5 kilometer het nakijken. Haar ploeggenote Lotte Kopecky en Shirin van Anrooij (Trek) sprintte respectievelijk naar de tweede en derde plaats.
Sabrina Stultiens (Meijel)
Er was een opvallende rol voor de Meijelse Sabrina Stultiens. In de fase van de Eyserbosweg en Keutenberg kwam er na lang wachten een eerste serieuze poging van vijftien rensters. Alle favorieten waren mee. Met niet alleen van Vleuten, Vos en Longo Borgh. Ook Sabrina Stultiens was bij de 'pinken'. Toen de groep toch werd gegrepen besloot de Meijelse door te gaan en kreeg met Lucinda Brand een prima compagnon. Het duo had steeds een kleine voorsprong.

Maar op 40 kilometer van de meet liep deze flink op, tot zelfs twee minuten. Toen er weer tempo werd gemaakt in het peloton, strandde de vlucht toch op 23 kilometer van de streep. Uiteindelijk werd Stultiens 49e op 4:18 minuten van Vollering.
Ze miste op een haar na de prijs voor de strijdlust, die naar Lucinda Brand ging. De jury moest waarschijnlijk een keuze maken tussen de twee rensters, die lang voorop reden.

Quinty Schoens (Stein)

Enigzins verrassend was de naam van Quinty Schoens op de startlijst. De renster van Parkhotel Valkenburg maakte vrijdag in L1 Sport bekend dat zij toch van start kon gaan in de Ladies Edition van de Amstel Gold Race. De renster uit Stein brak drie weken geleden in Gent-Wevelgem haar sleutelbeen. In overleg met haar trainer Louis Delahaije werd toch besloten om deel te nemen aan de Limburgse klassieker. Ze eindigde uiteindelijk.als 57e.

Minder leuk was het nieuws dat haar ploeg Parkhotel Valkenburg geen wildcard kreeg voor de Tour de France Femmes. In de editie van 2022 kleurde de Limburgse formatie nog de eerste dagen, mede door de strijd om de bolletjestrui. Waarschijnlijk gaf het aantal UCI-punten en de ranking de doorslag voor de Tour-organisatie om te kiezen voor een ander team.