zondag 6 november 2022

Femke Gort: “Niet de dag waarop ik had gehoopt”

Een achtentwintigste plaats op het EK veldrijden in Namen, was niet de plek die veldrijdster Femke Gort uit Echt in haar hoofd voor de race. Want ze haar alles aan gedaan qua voorbereiding. De verkenningen op een verraderlijk parcours waren zeer minutieus. Maar het zat deze zondag in Wallonië niet mee.

Vanuit de start moest ze in de eerste vijfhonderd meter al gelijk de voeten aan de grond zetten omdat enkele renners voor haar op elkaar reden. Met een bruuske inspanning vocht ze zich snel terug naar de 19e plaats. Een valpartij bij het afrijden van de brug zorgde echter voor de tweede hapering in haar koers. Ze moest zich herpakken, maar dit lukte slechts gedeeltelijk. De energie liep uit haar lichaam en ze verloor opnieuw enkele plaatsen in de race. Uiteindelijk finishte ze op een 28e plaats en was ze teleurgesteld. Haar achttiende plaats op het EK van vorig jaar op de Vam-berg (Drenthe) kon ze daarom niet verbeteren.

Aanvulling 7-nov:
Femke is vandaag door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd voor de UCI Wereldbekerwedstrijd op zondag 13 november in de Beekse Bergen. Ze gaat om 13.40 uur van start in de wedstrijd van de Elite-vrouwen.