vrijdag 11 november 2022

Lange zit in KNWU-Najaarsvergadering district Limburg

Gisterenavond vond in café Keulen in Klimmen de KNWU-najaarsvergadering plaats van het district Limburg. Belangrijkste agendapunt was de aanstaande structuurtransitie 2023, waarbij een nieuw besturingsmodel en regionale werkwijze wordt voorbereidt. Voorzitter Al Vermeeren, die zelf als intermediair namens het district Limburg deelnam, lichtte het nieuw besturingsmodel van de nationale wielerbond toe.

De afgelopen weken hebben veel gesprekken over de invulling van een nieuw model plaatsgevonden. Besluitvorming zal plaatsvinden in het Congres van december. De herstructurering zal naar verwachting op 1 juli 2023 plaatsvinden. Een belangrijke wijziging is de wijziging van 3 afdelingen (BMX) en 8 districten naar 4 regio’s. Limburg vormt in de nieuwe indeling de regio Zuid samen met de provincie Brabant en Zeeland.

De transitie is vooral globaal en bepaalt de structuur, waarin gewerkt gaat worden. De invulling zal vanaf 2023 starten en zal daarna steeds concreter worden. Dat er nog veel moet gebeuren, staat als een paal boven water. De tijd dringt dan ook.

Opkomst: vrij goed
Rond de 30 vertegenwoordigers van wielerverenigingen, organisatoren, juryleden, Limburg Cycling en Limburgse KNWU leden waren aanwezig voor de (volgens de voorzitter) een na laatste algemene districtsvergadering KNWU Limburg. Een mooie opkomst.

Naast de toelichting over de transitie werd ook kort stil gestaan bij evaluatie van de districtscompetitie en de nieuwe verenging Zuyd Cycling Team. Verontrustend is het annuleren van jeugdwedstrijden, omdat er te weinig deelnemers zijn. Het aantal jeugdleden neemt af en het is een grote uitdaging om deze tendens om te keren.

Het Limburgs districtsbestuur staat open voor alle nieuwe ideeën, die de wielersport in het algemeen, het wedstrijdaanbod en het aantal jeugdleden in onze provincie kunnen opwaarderen. Laat ze daarom ook horen!

Concept kalender KNWU-Limburg 2023
Met 50 wedstrijden en 60 wedstrijddagen is deze kalender in concept gereed. Let wel op, dat het nog geen definitieve kalender is en dat de nationale afstemming nog moet plaats vinden.

Verwijzingen:

KNWU Structuurtransitie en
Concept Districtskalender Limburg 2023