zondag 20 november 2022

Veldrijden op 19 en 20 november

In de zesde wedstrijd van de WEBU Cross Cup ging de overwinning bij de veldrijders naar de Belg Massimo Vanderaerden, die de vorige week nog tweede werd in de Crocodile Trophy (Australië). Hij bleef Tim Neffgen en Fynn Brands op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard voor. Mountainbiker Sjoerd van de Mortel was de beste MTB-er. Hij won het duel van de jonkies. Stef Willemse en Arjan op 't Roodt moesten tevreden zijn met een respectievelijke tweede en derde plaats.

De andere zeges waren voor: Ruben van Duren, Jonas van Campfort, Helena Plasschaert, Stefan Ganser, Travis van der Aa, Julie van der Ham en Ike Janssen.

Heeswijk-Dinther

Rémon Delnoije was actief in Heeswijk-Dinther. Na een redelijke start (4e) kwam de cyclo-crosser met zijn heup in aanraking met een boom en moest even herstellen van deze pijnlijke 'touch'. Hij liet daarna een stabiele race zien, waarbij hij in de slotfase een podium- en derde plaats zeker stelde. Heerlenaar Dylan Strik werd twaalfde.

België

Bij de vrouwen werd Femke Gort zaterdag 26e in de Superprestigewedstrijd in Merksplas. Max Rijvers werd in Overijse vandaag 15e bij de junioren.