zaterdag 26 november 2022

Veldrijden/MTB in Beegden, Kortrijk en Hulst

Live-uitslagen
Vanmiddag heb ik de wedstrijd gevolgd met een live-verbinding met het Rennerz Sport & Event Timing systeem.
Daarvan heb ik realtime een liveblog bijgehouden, vaak in overleg met de medewerkers van Rennerz.

De liveblog werd goed gevolgd. Bijna 275 kliks op deze pagina. De website met de blogpagina haalde zelfs bijna 500 views. Geen slecht resultaat!
Je kunt de liveblog natuurlijk nog nalezen, klik hier.

Kort verslag
Met 192 deelnemers was Beegden vanmiddag de best bezette wedstrijd van dit winterseizoen. Ruben van Duren (nieuwelingen) en Zjuul Moeskops (jeugd 3) waren de winnaars in het eerste blok. Ook Femke Gort (Echt) kwam nog eens naar de crosscompetitie, waarin ze groot is geworden. Ze had dit weekend een trainingsblok en geen UCI-koers. Gort was een maatje te groot voor de regionale renners en won onbedreigd.
Veldrijder Robin van Poppel uit Diessen won een spannende koers bij de veldrijders. Hij versloeg de Belg Pekka Heijnen in de slotronde. Lars Quaedvlieg werd derde en had slechts een achterstand van 16 seconden. Gravelspecialist Lars van Ark werd vierde. Edwin Raats won zijn vijfde koers bij de masters.

Bij de jeugd wonnen Lars Kleuskens (jeugd 1) en Travis van der Aa (jeugd 2). Beiden reden lang aan de leiding, al was hun voorsprong nooit écht comfortabel.
Bij de mountainbikers won Bas Peters uit Heythuysen. In zijn eerste start in de WEBU Cross Cup versnelde hij in de derde van acht ronden. Stef Willemse en Arjan op het Roodt moesten in die volgorde meer dan één minuut toegeven op de marathonspecialist. Bryan Braam zat ook bij de achtervolgers, maar moest twee ronden voor het einde opgeven met materiaalproblemen (voorwiel). Ike Janssen uit Venray was -na een solo van 40 minuten- voor de zesde maal de winnaar in deze wintercompetitie. Hij bleef Casper van Oosten voor. Jacques Cox verzekerde zich in de slotfase van de laatste podiumplek.

Volgende week: Meijel (zondag 4 december). De volledige uitslagen staan op de website van Rennerz.

Delnoije gevallen in Kortrijk; Max Rijvers 15e in Hulst
Rémon Delnoije (Mechelen) heeft zaterdag in de veldrit in Kortrijk de finish niet gehaald. In de CAPS Urban Cross op de befaamde Collegebrug stapte hij in de zesde van de zeven ronden uit de wedstrijd. Even daarvoor was hij flink gevallen en blesseerde zich daarbij aan zijn rechterknie en -kuit. Op dat moment zat hij op een 21/22e positie, als derde Nederlander in de wedstrijd. Er stonden in Kortrijk zevenenvijftig deelnemers aan de start. De Europese kampioen Emiel Verstrynge won de U23-koers. Hij klopte Witse Meeussen in een sprint.

In Hulst werd het programma qua tijd aangepast aan de voetbalwedstrijd van de Rode Duivels. De vrouwen gingen om 11.00 uur van start; de heren om 12.15 uur.
De junioren stonden in de middag klaar voor hun wedstrijd. De Noord-Limburger Max Rijvers uit Lottum werd 15e. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Yordi Corsus voor de Brabander Guus van den Eijnden.