maandag 21 november 2022

Voor Bas Peters is drie maal scheepsrecht

Bas Peters heeft zondag in Haarle de Dutch Master of MTB gewonnen. De mountainbiker uit Heythuysen was de snelste na de 200 kilometer lange tocht rondom de Sallandse Heuvelrug. Het was de eerste overwinning van Peters in deze race. In zijn twee eerdere deelnames lukte dat nét niet.

Wedstrijdverloop
Peters hield zich in de eerste 175 kilometer relatief rustig, maar voelde dat hij bij de sterkere renners hoorde. In het laatste halfuur versnelde hij twee maal. Bij zijn eerste demarrage vielen de renners één voor één af. Na de tweede poging konden nog twee renners aanhaken. Deze verschalkte hij in de sprint. Hij werd daarbij geholpen door zijn oplettendheid. De concurrentie miste bijna een bocht en Peters kon zo de felbegeerde titel ‘Dutch Master of MTB’ op zijn palmares bijschrijven.

Uitslag
Bas Peters klokte 7 uur 17 minuten en 19 seconden. Tweede werd Dylan Schra op 3 seconden en derde Ramses Bekkenk op 4 seconden.
In totaal bereikten 435 renners de finish. De renners vertrokken vroeg in de ochtend. Om exact zes uur vanuit Hellendoorn.