woensdag 22 maart 2023

Dinsdagavond koersen om de VIRO-CUP 2023

Vanaf dinsdag 28 maart gaan de wielen elke dinsdagavond vanaf 19.00 uur op het Tom Dumoulin Bike Park weer rollen! 

De jaarlijkse serie wedstrijden op het Tom Dumoulin Bike Park zal dit jaar onder de naam VIRO CUP verder gaan. De clubsponsor VIRO ondersteunt deze serie wedstrijden met extra giften.

Wie en waar?

De wielervereniging Zuyd Cycling Team zal de wedstrijden organiseren, de Stichting Bikepark Sittard-Geleen faciliteert en verzorgd de catering.

Er worden twee wedstrijden tegelijk worden verreden.
In de voorgaande jaren is gebleken dat het niveau van de wedstrijden op de buitenbaan door de aanwezigheid van verschillende profrenners/rensters en continentale renners, behoorlijk hoog is. In combinatie met de altijd aanwezige wind en het toch relatief zware parcours werd het rennersveld vrij snel versplinterd.

Op basis van eigen ervaringen en vragen vanuit de deelnemers is besloten op de buitenbaan dezelfde wedstrijd als vorig jaar te organiseren (vanaf 15 jaar). En daarnaast ook een tweede wedstrijd (tegelijkertijd) te organiseren op de 2e baan (vanaf categorie 7 - jeugd 14 jaar).Deze tweede wedstrijd is met name bedoeld voor: 
- amateurs, masters, sportklasse;
- dames;
- nieuwelingen, categorie 7 jeugd, toerders en opstappers vanuit Ready-to-Race en
- Jumbo Visma clinics sporters, die terugkomen van blessures etc.
Hierdoor kunnen ook deze sporters op hun niveau met plezier wedstrijden rijden en/of ervaring opdoen om in een peloton te fietsen.

Renners/rensters die er duidelijk bovenuit steken zullen dringend worden verzocht aan de buitenbaan-wedstrijden deel te nemen.

Dus|
Wedstrijddag: Elke dinsdagavond vanaf 28 maart 2023
Inschrijfgeld: € 5,00 (behalve voor de jeugdleden en voor de nieuwelingen die aan het trainen zijn en nog 15 minuten op aangeven trainer mee rijden op het eind)
Inschrijven kantine: vanaf 18.30 uur; start wedstrijd: 19:00 uur en duur 1 uur en 3 ronden.