donderdag 9 maart 2023

Dutch Trial Series | Zondag 1e fietstrial in Maasbree

Zondag 12 maart worden er op het terrein van BTC (Baarlose Trial Club) Baarlo aan de Provinciale Weg 2 in (5993 RG) Maasbree vanaf 12 uur fietstrial wedstrijden gehouden. De wedstrijd maakt deel uit van de Dutch Trial Series. Later dit jaar volgen er nog vier wedstrijden in Nunspeet (1 april), Zelhem (11 juni), Noord-Sleen ( 3 september) en Schijndel (17 september).

Wat is fietstrial?
De in Nederland reeds onbekende fietstrial wordt beoefend door verschillende rijders, ook wel biketrial genoemd. Het is één van de weinige fietssporten, die niet alleen om snelheid draait, maar vooral de behendigheid en balans van de fietser op de proef stelt. Hierdoor wordt de sport door velen gezien als een goed basis of toevoeging aan elke andere fietssport.

Motor Trial Club Oost-Brabant (MTCOB)
Als enige club in Nederland heeft MTCOB een deel van het terrein in Schijndel ingericht voor fietstrial. Dit deel van het terrein is alléén bestemd voor fietsers en heeft hierdoor obstakels die specifiek gebouwd zijn om te trotseren met de fiets. Dit biedt een rustige omgeving weg van de motoren en is hierdoor ideaal voor de beginnende rijder. De obstakels in dit terrein zijn met de hand gemaakt en worden regelmatig verlegd om nieuwe uitdagingen te creëren.

Maasbree
De wedstrijden in Maasbree worden gehouden van 12 tot 17 uur. Het terrein wordt normaal gesproken gebruikt voor motortrial wedstrijden. Voor deze fietstrial wedstrijd maakt MTCOB gebruik van het terrein van BTC Baarlo. Voor de motortrial wedstrijden gaat het om een Nederlands kampioenschap.

Voor verdere informatie, raadpleeg onderstaande websites:
- KNWU