zondag 19 maart 2023

Unieke samenwerking Zuyd CT en Zuyd Hogeschool

Zowel wetenschappers verbonden aan de Zuyd Hogeschool als wetenschappers verbonden aan de wielervereniging Zuyd Cycling Team slaan de handen in elkaar. Dit nieuws maakte de nieuwe wielerclub pas geleden bekend.

Unieke kruisbestuiving
De opleiding Mens en Techniek | Biometrie zal haar 3e jaars studenten inzetten om van de renners van Zuyd Cycling Team inspanningstesten af te gaan nemen. Tevens zal met een gedegen rapportage aan de renners worden teruggekoppeld. De wetenschappers van Zuyd Cycling Team zullen de gewenste parameters gaan definiƫren ten behoeve van de input voor Zuyd Hogeschool.
Zowel de studenten als de renners zullen hierbij door de wetenschappers van beide identiteiten begeleidt gaan worden.Duurzame relatie
Ingezet wordt op een duurzame relatie waarbij de studenten zich kunnen ontwikkelen en de diverse wielergroepen van Zuyd Cycling Team een extra ondersteuning verkrijgen door rapportage van de stand van zaken.
De inspanningstesten vinden op een regelmatige basis plaats zodat de vooruitgang in cijfers uitgedrukt kunnen gaan worden. De begeleiding van de wielergroepen van Zuyd Cycling Team wordt door deze wetenschappelijke ondersteuning op een wederom hoger niveau gebracht.

Dr. Matthijs Hesselink Bewegingswetenschapper en ing. Roel Bindels Msc (Lectoraat Data Intelligence) zullen namens het Zuyd Cycling Team bij dit project betrokken zijn.