zaterdag 4 maart 2023

Kort door de bocht | nr. 3 - 5-mrt-2023

In deze rubriek "Kort door de bocht' wekelijks korte berichten, met vooral uitslagen van Limburgse renners. Deze rubriek wordt ieder weekend gepubliceerd en steeds aangevuld met actualiteiten (tot en met zondagavond).

U kunt ook uitslagen melden via het contactformulier (aan de rechterzijde).

ZONDAG:
  • De Belg Gerben Thijssen won de GP Jean Pierre Monseré (1.1). Hij klopte na 199 km nipt de Australiër Caleb Ewan (foto-finish). Stijn Daemen (Landgraaf) werd 61e in dezelfde tijd en Jordan Habets (St Geertruid) 144e op 7:31 minuten.
  • De Pool Patryk Stosz won de Trofej Porec-Porec Trophy (1.2) over 156 km. Hij won de sprint van een grote groep, met daarin Tijmen Graat uit Maashees (23e);
  • In de eerste etappe van Parijs-Nice werd Wout Poels 79e. Hij finishte in het peloton, waarvan Tim Merlier de sprint won. Zijn vijfde zege van het seizoen.
  • In Italië won Gaia Realini de vrouwenkoers Trofeo Oro in Euro over 106 km. Quinty Schoens (Stein) werd 26e en Iris Timmermans 77e;
  • In de Omloop van Schijndel werd Nils Sinschek (Maastricht) achtste bij de Elite op 59 seconden van winnaar Kevin Reuvers. Bij de nieuwelingen won Freek de Kok. Verdere uitslag in top 30: 10. Sander Tullemans (Geleen) op 41 sec., 15. Sjoerd Spanjaard (Geleen), 29. Sjuul Veugels (Wijlre). Karst Hayma (GEPLA-Watersley R&D) won bij de junioren.
  • In Zepperen werd Sven Pollaert (Herkenbosch) 30e bij de Elite/U23. De Belg Piet van Laer won de massasprint.
ZATERDAG:
  • Demi Vollering (Team SD Worx) won in Siena de Strade Bianche Donne (1.WWT) en klopte haar ploeggenote Lotte Kopecky. Sabrina Stultiens (Meijel) en Eva van Agt (Maastricht) werden respectievelijk 34e en 38e op iets meer dan zes minuten;
  • Bij de mannen werd Jumbo-Visma renner Milan Vader uit Sittard 33e. De Brit Tom Pidcock won de koers met een voorsprong van 20 seconden op Madouas en Benoot;
  • De Salverda Ster van Zwolle werd voor de derde maal een prooi voor Coen Vermeltfoort uit het VolkerWessels Cycling Team. Verdere uitslag: 23. Lars Rouffaer (Sibbe) en 27. Stijn Daemen (Landgraaf), beiden op 23 seconden;
  • De GP Betesco werd gewonnen door de Finse Anniina Ahtosalo. Ze won de sprint van een kopgroep van zeven rensters. Michelle Ritzen (Grathem) werd 48e op 4:48 minuten. Beste Watersley-renster was de Hongaarse Dorka Jordan op een zesde plek;
  • Bij MTB-wedstrijden in het Belgische Dessel werd Meadow Willems (Brunssum) vierde bij de junior-vrouwen; Jip Schouren (Swalmen) 36e bij de nieuwelingen;
  • In Oosterhout won MTB-er Thijmen Hendrikx (Reuver) bij de 13-jarigen. Zijn broer Wessel werd 4e bij 11-jarige en Sam Simons (Venlo) 13e. In de categorie één werd Mees Simons elfde.
AFGELOPEN WEEK:
  • In de 5e uitgave van Le Samyn (1.1) werd Mike Teunissen achtste. De verrassende winnaar was de Belg Milan Menten (Lotto Dstny);
  • Tijmen Graat uit Maashees werd 70e in de Trofej Umag - Umag Trophy (1.2, Servië). Hij had na 139 kilometer achttien seconden achterstand op Tsjechische winnaar Adam Toupalík.