zondag 19 maart 2023

Quaedvlieg zevende in eindklassement in Algerije

Lars Quaedvlieg uit Maastricht is in de Tour d'Algérie International de Cyclisme (oftewel de Ronde van Algerije, 2.2) als zevende geëindigd. Na tien ritten had hij slechts een achterstand van 1:24 minuten op de Franse winnaar Hennequin. De achterstand liep hij vooral op door een valpartij op de derde dag.
De schade viel weliswaar, al had hij wel een hechting in zijn oogkas.

Proloog
De renner van het Universe Cycling Team werd tweede in de proloog op vijf seconden van de Duitse winnaar Adrian Callies. Hij liet een tijd van 5 minuten en 19 seconden noteren op deze korte proloog-tijdrit. De ploegmaat van Lars, Jarri Stravers werd nog eens vierde.

Tweede tot en met vierde dag
In de tweede etappe nam de Maastrichtenaar de leiderstrui over van Callies. In een massasprint moest de Duitser enkele tellen prijsgeven en zo kon Quaedvlieg met een negende plaats de trui overnemen. Die hij dus in de derde rit kwijtraakte door een valpartij. Vandaag liep het parcours van 119 kilometer licht bergop, waarbij het peloton vaak 'op de kant' zat. Lars kwam als 21e over de streep van een uitgedund peloton van zo'n 37 renners. In het klassement staat hij nu 39e op een achterstand van 1:27 minuut, opgelopen dus in de derde rit.

Vijfde en zesde etappe
In de vijfde etappe (11 maart) finishte hij als tiende. De rit werd gewonnen door zijn ploeggenoot Luuk Schuurmans uit het Universe Cycling Team. De hele dag hadden de renners tegenwind. Er werd goed gekoerst en alle favorieten waren mee in de eerste groep van 13 renners.
In de zondag-etappe (6e rit) klasseerde hij zich als 17e op 25 seconden. Vooral de rotondes waren spekglad en die veroorzaakten veel valpartijen. Lars kwam de dag goed door en staat nog steeds tiende in het
algemeen klassement op 1:24 minuten.

Laatste vier ritten
In de zevende en achtste rit bemoeide Lars zich niet met de sprint. In de voorlaatste en negende rit werd hij elfde. Deze klassering herhaalde hij in de tiende etappe. Waardoor hij als zevende eindigde in het eindklassement op 1:24 minuten van de Franse winnaar Paul Hennequin. Hij was daarmee ook de beste renner uit het Universe Cycling Team.