vrijdag 28 juli 2023

Freek Bouten naar KMC MTB Team van Bart Brentjens

Blericknaar Freek Bouten wordt vanaf 2024 opgenomen in het KMC Mountainbike Racing Team. Ex-Haelenaar Bart Brentjens is teammanager van dit internationale mountainbike team. Bouten, die nog junior is, zal in zijn eerste jaar als U23 (belofte) toetreden tot het team. In het wereldkampioenschap in Glasgow op 10 augustus zal Bouten al starten op de officiële 'Ridley KMC Team edition'.

Het laatste gedeelte van dit seizoen wordt een soort warming-up voor 18-jarige Freek Bouten, die dan vanaf 1 januari 2024 wordt opgenomen in het team.
Bouten laat dit jaar een oplopende prestatiecurve zien. De samenwerking met zijn trainer Guido Vroemen heeft daarin zeker een grote rol gespeeld.

Resultaten in 2023(in volgorde van datum)
6e in Chelva, 2e Banyoles (beiden Spanje), 3e Oldenzaal (3. Nations Cup), 4e Heubach, 3e Wijster (3. Nations Cup), 1e Sittard XCC, 1e Sittard XCO, 1e Lons le Saunier (Frankrijk); 2e Saalhausen (Duitsland); 2e EK Portugal en 2e NK in Oldebroek.

Reactie Freek Bouten
"Het was altijd een droom om mountainbiker te worden. Bart vertelde me al eens eerder: als je dat wilt worden, moet je écht goed zijn. Met Bart zit ik op dezelfde golflengte; hij weet wat het is om mountainbiker te zijn. Ik ben écht blij om tot dit internationale team te horen."

Reactie Bart Brentjens
De 54-jarige Brentjens heeft zijn sporen in het MTB-en dik en dubbel verdiend. Zo won hij goud op de Olympische Spelen in 1996 en nog eens brons in 2004. Was wereldkampioen (1995), Europees kampioen (2001) en meer dan tien maal Nederlands kampioen.

"We zoeken altijd getalenteerde renners. Freek is zo'n talent. Hij heeft dit jaar al verschillende malen hoog niveau laten zien. Freek heeft er voor gekozen om professioneel te gaan mountainbiken en wij willen hem daar graag bij helpen. En dat hij Limburger is en uit dezelfde regio komt, is zeker mooi."

KMC MTB Racing Team
Het team van Bart Brentjens bestaat op dit moment uit de volgende renners/rensters: Yana Belomoina, Janika Loiv en Lotte Koopmans, allen actief bij de Elite-vrouwen. Daarnaast Martin Blums, actief bij de Elite-mannen en Sasha Hudyma en Ole Rekdal, beiden actief bij de U23-mannen.