woensdag 26 juli 2023

Waarom doet Brian Megens niet mee aan WK Baan in Glasgow?

De 33-jarige Brian Megens uit Maastricht zijn zal de volgende week niet deelnemen aan het WK op de baan in Glasgow. De specialist in de individuele achtervolging over 4 kilometer heeft daarvoor reden. Hieronder vertelt hij hierover. Megens werd in december Nederlands kampioen, later 11e op het Europees kampioenschap en verbeterde zijn persoonlijke toptijd tot 4:14,190

Andere prioriteit, zowel privé als bij KNWU
"Er zijn meerdere redenen, maar de hoofdreden is dat mijn vriendin Shivani in de tweede week van augustus uitgerekend is. En dus eigenlijk vanaf nu elk moment kan bevallen. Buiten dit heeft in een pre-Olympisch jaar alle niet Olympische onderdelen zonder directe winstkansen geen prioriteit bij de KNWU. Verder is de concurrentie met Ganna, Milan en Bigham erg sterk.  Zij rijden allemaal rond de vier minuten. En daarmee kan ik nog niet concurreren. De individuele achtervolging (IP) is sinds Peking 2008 helaas niet meer Olympisch.

Daarnaast heeft Nederland geen ploegenachtervolging programma. Dat is enorm te betreuren, zeker voor een wielerland als Nederland. Daarom blijft er op de baan weinig over. Wat niet wil zeggen dat ik de IP helemaal achter me laat. Ik zal zeker het NK baan weer rijden en als er mogelijkheden zijn, probeer ik deze te grijpen. Maar helaas dus niet naar het WK in Glasgow. Ik heb nog goed contact met bondscoach Nick Stöpler. Wellicht ontstaan er nog kansen, wie weet", aldus de barista Brian.

Focus 2023
Brian: "Voor dit seizoen gaat dan ook de volle focus op de tijdrit jaar. Mijn positie op de fiets hebben we nog sneller gemaakt en ik verraste mezelf met ook nog eens betere wattages ten opzichte van 2022. Het Nederlandse kampioenschap tijdrijden op de weg was het eerste doel. Ik draaide op die dag écht heel goed en leek mee te kunnen dingen voor een podiumplek. Maar  door een mechanisch defect (ketting die eraf viel) moest ik helaas genoegen nemen met een achtste plek. Nu werk ik naar de Chrono des Nations op 15 oktober. Zou heel mooi zijn om daar een goede tijdrit neer te zetten."