donderdag 13 juli 2023

NK Mountainbiken 2023 in 't Loo - Oldebroek

De ATB Vereniging Oldebroek heeft van de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wielren Unie) de Nederlands Kampioenschappen Mountainbiken 2023 toegewezen gekregen. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juli zal er op het Sportpark van de ATB Vereniging Oldebroek op ’t Loo gestreden worden om de nationale driekleur.

In alle categorieën zullen de mountainbikers in duel gaan om de nationale truien. Het sportpark van de ATB Vereniging ligt er optimaal bij, de vereniging heeft dan ook veel ervaring met organiseren. In 2020 waren zij ook de organisator van het Nederlands Kampioenschap ATB Streetrace, en in 2022 reedt de jeugd haar Nederlandse Kampioenschappen bij de ATB Vereniging Oldebroek. In 2022 bestond de actieve vereniging (van 400 leden) 20 jaar. Voor zowel bezoekers als deelnemers wordt het twee dagen genieten om alle toppers in actie te zien.

Parcours

De organisatie heeft er alles aan gedaan om er een aantrekkelijk parcours te maken. Bijvoorbeeld een technische passage waarbij snelheid, balans en de juiste lijn van groot belang is. Er is ook een chicken run beschikbaar. Ook een kleine drop, een brug, een big rock, een woodwall, een rocky climb, een technische rock, tussen de boomstammen en tenslotte nog een zandbak. Je zou zeggen voor elk wat wils.

Programma:
Vrijdag 14 juli
17.00 uur Amateurs/Sportklasse
17.00 uur Masters 40+ en 50+
19.30 uur Nieuwelingen (M)
Zaterdag 15 juli
09.00 uur Funklasse (M) en (V)
12.00 uur Elite en Belofte (V)
12.01 uur Junioren (V)
12.02 uur Nieuwelingen (V)
14.00 uur Elite en Belofte (M)
16.00 uur Junioren (M)

Regiorenners
Hieronder een overzicht van de regiorenners: Limburgers en renners, die regelmatig deelnemen aan de Limburgse crosscompetitie.

Belofte (M): Bram van Eijsden uit Geulle, Sjoerd van de Mortel (Liessel)
Junioren (M): Freek Bouten uit Blerick, Stef Willemse uit Deurne
Nieuwelingen (M): Ruben van Duren uit Mook, Jip Schouren uit Swalmen, Tim van de Ven uit Asten-Heusden, Thomas Panken uit Bladel, Sem Geurts van Kessel uit De Rips
Amateurs: Daan Bongers uit Baarlo, Arjan op het Roodt uit Haelen en Marcel Ruyten uit Merselo.
Masters: Ike Janssen uit Venray, Jarno Bakker uit Liessel, Dennis Kortenoeven uit Asten, Peter Nielen uit Sevenum en Erwin Bakker uit Neerkant.

Uitslagen
We houden de uitslagen nauwlettend in de gaten!