maandag 17 juli 2023

Nils Sinschek verrast met dubbelslag in China (+ UPDATE'S)

Maastrichtenaar Nils Sinschek heeft in China de 2e etappe van de Tour of Qinghai Lake gewonnen. De renner van ABLOC CT ging mee met de vroege vlucht en wist in de finale te ontsnappen. Sinschek neemt ook de leiderstrui over van  de Belg Timothy Dupont.

In de tweede rit reden de renners 132 kilometer van Duoba naar Guide en kregen onderweg een klim naar 3.827 meter hoogte voorgeschoteld. Na een vals platte aanloop, was het ruim twintig kilometer klimmen aan een kleine vijf procent. Daarna was het nog wel ruim 45 kilometer, in veelal dalende lijn, naar de streep. 

Duo Sinschek en Weulink in de aanval
De vlucht van de dag bestond uit vier renners. Naast Sinschek was ook ploegmaat Meindert Weulink mee. Het duo had gezelschap van de Mongool Bilguunjargal Erdenebat en de Noor Anton Stensby. De vier begonnen met een voorsprong van ongeveer twee minuten aan de belangrijkste klim.
Daar hielden Sinschek en Stensby het langst stand. Alleen Wilmar Paredes wist op de klim over te steken. Bij het ingaan van de laatste dertig kilometer, verdedigden zij nog altijd een voorsprong van ruim anderhalve minuut op een sterk uitgedund peloton.

Dubbelslag voor Sinschek
Het was duidelijk dat het tussen de vluchters zou gaan. Sinschek versnelde in de finale en sloeg een gaatje. Hij kwam met drie seconden voorsprong als eerste over de streep. Dat leverde hem naast de ritzege ook de leiderstrui op.

Update (17 juli, 10:30 uur)
Nils Sinschek heeft zijn gele leiderstrui in de derde etappe verloren. In een zware rit over 201 kilometer werd de trui al vroeg aangevallen. Er kwamen zo'n dertig renners vooraan bij elkaar. Sinschek vocht voor wat hij waard was in een groepje erachter, maar kwam uiteindelijk alleen te zitten. Uiteindelijk kwam hij als 36e binnen op 23:21 minuten van etappewinnaar Davide Baldaccini. De Colombiaan Wilmar Paredes nam de gele leiderstrui over. Sinschek staat nu op 33e plaats in het algemeen. De wedstrijd duurt tot en met zondag 16 juli. 

Vierde t/m achtste etappe
De vierde etappe werd gewonnen door de ploeggenoot van Nils, Frank van den Broek. Hij kwam solo over de streep met 1:52 minuten voorsprong op Stefano Gandin en 2:40 minuten op de rest van de groep met Nils, die als 44e de streep passeerde. In de daarop volgende vier etappes werd Nils achtereenvolgens 55e, 54e, 32e en 56e.
In het eindklassement vinden we de ABloc-renner terug op een 29e plaats op 33:04 minuten van de winnaar Henok Mulubrhan uiit Eritrea.