vrijdag 7 juli 2023

Tweede rit Simac Ladies Tour in Gennep

Op woensdag 6 september is de Limburgse wielergemeente Gennep opnieuw start- en finishplaats in de Simac Ladies Tour. De 25e editie van deze grote wedstrijd voor vrouwen op World Tour-niveau wordt verreden van 5 tot en met 10 september. In Gennep wordt dus de tweede etappe verreden in deze 6-daagse koers. De dag erna gaat het peloton naar het Belgische Leuven, waar een tijdrit op het programma staat.

Achtste keer
De vrouwenkoers doet voor de achtste keer Gennep aan. Eerder streek de karavaan in de Noord-Limburgse gemeeente neer in de jaren 2014 tot en met 2019. Na het niet doorgaan van de editie van 2020 en de tijdrit in 2021, was de editie van 2022 in het centrum van Gennep, in de kernen en in het buitengebied van de gemeente.

Omlopen, zoals in 2022
Burgemeester Hans Teunissen was in de nopjes met de verlenging van de overeenkomst met de Simac Ladies Tour voor drie jaar (tot en met 2025). Opnieuw zal de organisatie gebruik maken van de omlopen, die ook in 2022 werden gebruikt. Eén jaar geleden stond een rit over bijna 140 kilometer in het routeboek, twee lussen van 62,7 kilometer en één lus van 16,3 kilometer. Noordelijk reikte deze rit tot Groesbeek; zuidelijk tot Nieuw Bergen. De rit werd gewonnen door Charlotte Kool voor Lorena Wiebes. Mogelijk komt een 2024 een selectievere omloop in plaats van het huidige vlakke parcours.

Wethoudster Janine van Hulsteijn
Ook wethouder Janine van Hulsteijn is content. “De Simac Ladies Tour komt al sinds 2014 in onze gemeente. Dat we al die jaren etappeplaats zijn geweest is echt uniek. Het dameswielrennen heeft in die periode een enorme vlucht genomen en dat hebben wij van dichtbij mee kunnen maken. Ik weet nog dat de ploegen jaren geleden aankwamen met kleine busjes en campertjes; moet je eens kijken wat er nu aan ploegbussen mee komt: geweldig om te zien!”, aldus de wethoudster.