zondag 11 december 2022

Crocodile Trophy-deelnemers tonen zich in koude avondcross

Gisteren een aangename onderbreking van het zondagritme. Al was het wel ijzig koud. Eén van de 14 wedstrijden in de WEBU Cross Cup werd namelijk verreden in de late middag/avond op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Inmiddels alweer de negende wedstrijd in deze competitiereeks.

De eerste renners vertrokken om 16:00 uur. Bij de nieuwelingen duelleerde Ruben van Duren met Jari van Lee uit Neerglabbeek. De Belg pakte in de slotfase een voorsprong en won. Ook bij de Jeugd 3 een soortgelijke koers, waar Jonas van Campfort won voor Zjuul Moeskops. Bij de vrouwen won socialmedia- influencer Elodie Kuijper. Zij kwam na een slechte start in de laatste ronden terug bij Michèle Ritzen en stond op de hoogste trede van het podium.

Cyclo-cross
Veldrijder Massimo Vanderaerden (zoon van oud-prof Eric) was de beste in zijn categorie. Hij nam halfkoers afstand met Ole Theiler en verzekerde zich van de zege met 13 seconden. Zowel Vanderaerden als zijn partner Elodie Kuijper namen begin november

deel aan de Crocodile Trophy in Australië. Elodie won daar de koers bij de vrouwen en won alle acht ritten. Massimo won drie ritten en werd tweede in het klassement van de mannen. De derde van gisterenavond, Pekka Heijnen won ook één rit in de Australisch outback. Edwin Raats versloeg Stefan Ganser en Martin Neffgen, in die volgorde, bij de masters

Jeugd
Travis van der Aa zit nog steeds op koers. Negende wedstrijd, negende zege. En ook nu van start tot finish. Hij had geen last van de kou. Raf Louwers en Daan Sterken vergezelde hem op het podium. In de jongste categorie won opnieuw Lars Kleuskens met een gigantische voorsprong van 2:27 minuten op Sten Duymeinck.

Mountainbike
Marcel Ruyten (mannen) en Ike Janssen waren namens MCycles de winnaars bij de mountainbikers. Waar het voor Ike een peulenschilletje leek, werd het voor Marcel Ruyten nog lastig in de finale. Hij had steeds een voorsprong van 15 tot 20 seconden. In de voorlaatste ronde kwam Sjoerd van de Mortel snel dichterbij. En toen Ruyten viel, kreeg het duo samen de bel te horen voor de laatste ronde. Daarin verschalkte de renner uit Merselo zijn concurrent op de power en won met 14 seconden voorsprong. Stef Willems werd derde. In totaal stonden er 152 renners aan de start in Sittard.

Fotocredits: Theo Gelissen