woensdag 7 december 2022

Toussaint naar nieuwe wielerformatie TDT-Unibet Cycling Team

De 18-jarige Wouter Toussaint uit Kerkrade zal in 2023 uitkomen voor het nieuwe team TDT- Unibet Cycling Team. Dat werd vandaag in een video bekend gemaakt door YouTuber en wielrenner Bas Tietema. De influencer Tietema, bekend van Tour de Tietema (TDT), komt met een eigen continentaal wielerteam. Het team zal de naam TDT-Unibet Cycling Team gaan heten. Unibet, een aanbieder van online sportweddenschappen, is de hoofdsponsor van de nieuwe formatie.

Tour de Tietema
Tour de Tietema vergaarde in korte tijd bekendheid met de originele manier waarop ze verslag doen van de wielersport. Vandaag kondigde Bas Tietema, Josse Wester en Devin van der Wiel de komst van het team aan. Bas Tietema is momenteel zelf renner bij Bingoal, een Belgische profformatie die hem voornamelijk aantrok vanwege zijn online populariteit. Bas zal actief blijven als wielrenner van het team en dit combineren met zijn werkzaamheden als één van de gezichten van het YouTube-kanaal.’

Uit de stal van meerdere bestaande opleidingsteams zijn renners aangetrokken. Het gaat om onder anderen Martijn Budding en Hartthijs de Vries. Ook voormalig WorldTour-renner Harry Tanfield uit Groot-Brittannië wordt aan de ploeg gekoppeld. Oud-bondscoach Hugo Haak, die de baansprinters naar olympisch goud leidde, wordt coach van de nieuwe formatie. Het team zal gaan rijden op fietsen van Cannondale.

TDT-Unibet Cycling Team

De volledige selectie van het TDT-Unibet Cycling Team bestaat naast de Limburger Wouter Toussaint en Bas Tietema uit: Hartthijs de Vries (voorheen Metec-Solarwatt), Martijn Budding (Riwal), Joren Bloem (ABLOC), Tomáš Kopecký (ABLOC), Harry Tanfield (Ribble Weldtite), Kevin Inkelaar, Jordy Bouts, Yentl van de Velde, Davide Bomboi en Abram Stockman.

"Een geweldige ervaring, lijkt me."
Toussaint is de enige belofte-renner in de ploeg. Zijn ploegmaten zijn allemaal elite-renner. Toussaint: “Ik heb inderdaad getekend bij deze nieuwe ploeg. Ik zal weinig als belofte koersen, dus eigenlijk sla ik deze stap over. Het zijn meer de UCI 1.1, 1.2 en 2.1 koersen. Wellicht een minder vol programma en ik verwacht ook minder koersdagen dan dit jaar. Maar wel nog steeds mooie wedstrijden. Je moet dan denken aan: Istrian Spring Trophy, Circuit des Ardennes, Flèche Ardennaise, Fléche du sud, Alpes Isère Tour, Paris Troyes, Giro del medio Brenta, Tour Alsace, Muur classic Geraardsbergen en Giro delle Regione Friuli Venezia Gulia. Die selecties zijn op dit moment nog niet bekend en al zeker niet definitief. Ik kijk wel uit naar het komende jaar in deze nieuwe ploeg. Een geweldige ervaring, lijkt me.”