zaterdag 3 december 2022

De cross van 3 en 4 december (Meijel, Boom een Meer)

Zondag 4 december
Het crosspeloton was vandaag te gast op een mooie locatie in Meijel voor de achtste wedstrijd in de Limburgse crosscompetitie. Deze keer met slechts een paar graden boven nul, maar wel met alle juiste ingrediënten bij de hand om het warm te krijgen. Kantine, kampvuurtje,  foodtruck, soep, koffie en thee en dan ook nog eens een lekkere, snelle omloop in de Simonshoekse bossen.

Veel verwachtte winnaars in Meijel zoals: Ruben van Duren (nieuwelingen), Jonas van Campfort (Jeugd 3), Max Rijvers (Mannen-veldrijden), Edwin Raats (Masters-veldrijden), Travis van der Aa (Jeugd 2), Lars Kleuskens (Jeugd 1) en Ike Janssen (MTB-Masters). Ook bij de vrouwen geen verrassing, omdat Sabrina Stultiens, als WorldTour-renster werd getipt op het hoogste podium. Enkele ronden reed ze nog samen met Fenny Coppelmans, maar na 20 minuten nam ze al een behoorlijke voorsprong. Het was voor Sabrina weer eens een cross in wedstrijdvorm, en dat was toch al weer zes jaar geleden.

Marcel Ruyten
De grootste verrassing was misschien wel de dominantie van Marcel Ruyten (Merselo) bij de mountainbikers. Hij vertrok als een komeet uit de startblokken en pakte gelijk een voorsprong op een achtervolgend peloton. Deze achtervolgers konden nooit meer terugkomen. Sterker nog, de voorsprong liep zelfs op tot boven de anderhalve minuut aan de eindstreep. De nummers twee en drie staan ook minder vaak op het podium. Maar op dit snelle parcours deden Tim Koch (2e) en Teun Teurlings (3e) dat wel.

Morgen zullen weer een actuele zegestand plaatsen op deze blogsite.

Delnoije 16e in Meer
Rémon Delnoije was via Boom gelijk doorgereisd naar Meer (bij Hoogstraten). In een veld van 53 deelnemers leverde hij een stabiele cross af en was met een 16e plaats tevreden. Al weken lang speelt pech hem parten. Op het technisch rondje met een paar moeilijke zandstroken was het volgens hemzelf niet geweldig. Maar gaf deze cross hem wel een goed gevoel om af te reizen naar een trainingsstage in Spanje.

Zaterdag 3 december 
Er stonden vandaag twee Limburgers aan de startin de Superprestige wedstrijd in het Belgische Boom. Rémon Delnoije bij de Elite-heren en Femke Gort bij de Elite-vrouwen.

Rémon Delnoije (Elite-heren)
De start van Rémon Delnoije was niet geweldig en miste hij de aansluiting met een grotere groep voor hem reed. Later in de wedstrijd brak echter zijn ketting. Het gevolg wat dat hij een stuk moest lopen tot aan de materiaalpost. Uiteindelijk werd ik met de 80%-regel uit de wedstrijd gehaald. In de uitslag vinden we Rémon terug op een 40e plek.

Femke Gort (Elite-vrouwen)
Femke Gort ging daarentegen wel goed van start. Maar ze blies zich daarbij ook een beetje op. De te grote versnelling hielp daarbij niet. Er lagen flink wat korte en steile beklimmingen in de omloop. Daardoor zakte ze vanuit de 17e positie terug naar een uiteindelijke 32e plaats.