dinsdag 6 december 2022

Scarlett Souren (Meerssen) ziet het voorjaar wel zitten

Journalist Birger Vandael sprak met Scarlett Souren over haar afgelopen seizoen en keek ook vooruit naar haar nieuwe uitdagingen bij Parkhotel Valkenburg. Schrijver Birger Vandael maakte zelf acht jaar deel uit van het peloton. Nu is hij wielerromanticus, werkt voor Het Laatste Nieuws in België en schrijft voor de website WielerVerhaal.

Limburgse renster van het Jaar
De 18-jarige Scarlett Souren uit Meerssen werd eind november verkozen tot Limburgse wielrenster van het jaar. Ze versloeg in deze competitie Quinty Schoens en Sabrina Stultiens. Een jaar eerder was ze ook al verkozen tot Limburgse renster van de Toekomst.

In het interview kijkt het duo terug op die speciale koers in Gerwen, waar ze Ellen van Dijk klopte in de sprint (zie foto rechts). Maar ook andere koersen komen aan bod.

Voorjaar
Souren, die inmiddels tien jaar koerst, heeft een duidelijke voorkeur voor het koude en natte voorjaar. Ook de wind en de kasseien schrikken haar niet af. Dan mag je wel spreken van een renster voor het voorjaar, een klassiek type. Al is het programma voor 2023 nog niet gemaakt binnen de ploeg.

Volgend jaar zal ze haar wielercarrière combineren met de studie Gezondheidswetenschappen in Maastricht. Daarin heeft ze gekozen voor een gereduceerd programma, zodat de combinatie met trainingen mogelijk blijft.

Lees hier het volledige verhaal op WielerVerhaal.
Fotocredits: Vic Geerlings