Baan- en veldrit-uitslagen 7 en 8 januari

NK Baan Sprint Nieuwelingen
Op de wielerbaan van Amsterdam werd vandaag het NK Sprint betwist voor de nieuwelingen. Opnieuw stond Sander Tullemans uit Geleen aan de start voor zijn derde NK.

Nieuwelingen (M)
Dit nationaal kampioenschap bestaat uit een 200 meter, een sprint, de Keirin en de Scratch. Sander werd 4e op de 200 meter. Daarna 1e en 2e in de kwalificatie van de sprint, 2e en 5e in de kwalificatie van de Keirin en won de Scratch.
In totaal behaalde hij daarmee 144 punten. De wedstrijd werd gewonnen door Rymer Rooks (152 punten) voor Quint Segboer (148 punten) en Tyler Eyk met 148 punten.
Nieuwelingen (V)
Britt Jeucken uit Venray pakte op de Wielerbaan Amsterdam Velodrome haar twee gouden medaille op een NK. Na de teamsprint won ze ook op het NK Snelheid een nationale titel. In het shirt van haar nieuwe ploeg, Talent Cycling werd ze eerste op de 200 meter, won ze de Keirin en de Scratch en werd ze nog eens derde op de sprint. Met twee gouden en twee zilveren medailles, een prachtig resultaat na drie NK's. Op zaterdag 21 januari is het laatste NK in Amsterdam, dan het NK Duur (Omnium).

Veldrijden
Femke Gort uit Echt werd vandaag 22e in de Superprestige wedstrijd in Gullegem.
In Helmond won Thijmen Hendrikx (Reuver) de veldrit in de categorie zes. Op de Helmcross nabij recreatieplas Berkendonk werd Mees Simons (Velden) vijfde in de categorie één en Wessel Hendrikx (Reuver) tiende in de categorie vier.

WEBU Cross Cup in Helmond
De winnaars: Ruben van Duren (nieuwelingen), Jonas van Campfort (jeugd 3), Annemijn van Limpt (vrouwen), Edwin Raats (veldrijden masters), Kas van Geest (veldrijden mannen), Wessel Hendrikx (jeugd 2), Lars Kleuskens (jeugd 1), Freek Bouten (mountainbike mannen) en Stefan Ganser (mountainbike masters). Record aantal deelnemers: 217.