zaterdag 21 januari 2023

Baanwielrennen | NK-titel voor Jeucken en 2e plek Tullemans

Op de wielerbaan van Amsterdam werd vandaag het laatste NK van dit winterseizoen voor de nieuwelingen verreden. En met resultaten. Britt Jeucken uit Venray werd Nederlands kampioen bij de meisjes en Sander Tullemans werd tweede achter Tyler Eyk bij de jongens.

Meisjes
Britt Jeucken werd eerste op de Scratch, daarna tweede op de Temporace en eerste op de Afvalkoers. Tenslotte wist ze ook de Puntenkoers naar zich toe te trekken, om zo met 9 punten verschil Nederlands kampioen Omnium Duur te worden.

Jongens
Sander Tullemans begon uitstekend aan het Omnium, dat uit vier onderdelen bestaat. Op zijn eerste onderdeel, de Scratch was hij gelijk de beste. De Temporace won hij ook. In het derde onderdeel, de afvalkoers hield hij de leiding in het klassement met een tweede plek.

Het slot was daarna uitermate spannend. In de Puntenkoers werd hij opnieuw tweede, maar moest Tyler Eyk voor laten gaan. Hij werd daardoor tweede in het NK over de vier onderdelen. Natuurlijk hadden we de renner uit het Zuyd Cycling Team graag in het rood-wit-blauw gezien. Maar met deze podiumplaats mag de 1e jaars nieuweling uiterst tevreden zijn. Sander liet vanuit Amsterdam weten dat hij blij was met zijn optreden. En dat Eyk bijzonder sterk was in het laatste onderdeel.

Uitslagen
Meisjes: 1. Britt Jeucken (Venray), 2. Akira Koolbergen, 3. Indy van Velzen.
Jongens: 1. Tyler Eyk, 2. Sander Tullemans (Geleen), 3. Rymer Rooks, 19. Jules van Neer (Echt).