zaterdag 21 januari 2023

Valpartij baanwielrenner Megens in finale, wel PR in kwalificatie

Bij een internationale baanwedstrijd is Brian Megens uit Maastricht ten val gekomen in de finale van de individuele achtervolging. In het Portugese Anadia liet Megens in de kwalificatie de snelste tijd noteren, 4:14,190. Dat betekende ook een persoonlijke toptijd en een Nederlands record!
De Noor Iver Knotten liet 4:19,604 registeren. Het duo zou dus de finale betwisten. De eindstrijd was eigenlijk vrij snel naar de kwalificatie, een uurtje na de kwalificatie.

Klapband in de finale
Megens laat weten dat het gelijk op ging in de finale. Na twee kilometer lag hij één seconde achter. Daarna maakte hij steeds wat goed. Bij het ingaan van de laatste ronde lagen de twee zo goed als gelijk. Toen sloeg echter in de laatste ronde het noodlot toe. Op vijftig meter van de streep kreeg hij een klapband achter. Hij ging onderuit, met een aantal schaafwonden als resultaat. Verder was ook het achterwiel naar de 'knoppen'.
De Noor Knotten noteerde in de finale een tijd van 4:17,855. 

EK Grentchen
Brian Megens is nu wel door bondscoach Nick Stöpler geselecteerd voor het Europees kampioenschap in het Zwitserse Grenchen. Vrijdag 10 februari wordt het nieuwe doel. Deze datum staat met rood aangestreept in zijn agenda. Hopelijk blijft hij dan van pech gespaard.

We houden u op de hoogte via deze pagina, wellicht ook over de voorbereidingen.