maandag 16 januari 2023

DVD-verzamelaar zoekt opnames jaren tachtig

Al enkele jaren heb ik contact met de eigenaar van de website Cycling on DVD. De DVD-verzamelaar is Hans Maessen, geboren te Panningen en tegenwoordig woonachtig in Maasbracht. Van jongs af aan, is hij gefascineerd door de wielersport. Hij beheert de genoemde website en levert DVD's op aanvraag.

Met de fiets naatr Barcelona
Vroeger was Hans lid van TWC De Velo uit Meijel en nam deel aan grote tochten naar Lourdes en Barcelona (Olympische Spelen in 1992). Ook was hij later actief in de organisatie van de wielerronde van Panningen.

Op jonge leeftijd nam hij veel wielerkoersen op van tv met een videorecorder. Vanaf 2006 heeft hij deze overgezet naar DVD. Zijn collectie werd flink uitgebreid, doordat hij wielermateriaal kon ruilen. Maar ook omdat hij videobanden en DVD’s ontving van andere verzamelaars. Eigenlijk liep daarna zijn hobby een beetje uit de hand. 

Zeer grote collectie
De collectie is vrij groot: Tour de France, WK, klassiekers, documentaires, als ook de cyclo-cross is goed vertegenwoordigd in zijn collectie. Het WK 1979 gewonnen door Jan Raas en de Touretappes van Peter Winnen zijn slechts enkele juweeltjes uit zijn collectie.

Diverse profrenners maakten gebruik van zijn verzameling. Om er enkele te noemen: Michael Boogerd, Laurens Ten Dam, Erik Dekker en Hennie Kuiper. In 2011 stuurde de toen nog vrij onbekende Belgische crosser Wout een verzoek aan Hans en zocht een aantal DVD’s. Het Brabants Wielercafé in Oss maakt ook gebruik van de beelden op hun wieleravonden. Tegen een kleine vergoeding maakt hij vele wielerfans in binnen- en buitenland gelukkig.

Verzoek oud materiaal jaren tachtig
Heb je nog opnames, of weet je iemand die nog opnames bezit van wielerkoersen? Hans kan opnames van VHS-videobanden overzetten naar DVD en aan zijn collectie toevoegen. Hij is vooral geïnteresseerd in opnames uit de jaren tachtig, Dus nooit weggooien!

Informatie
Heb je nog opnames, neem dan even contact met Hans op. 
Je kunt hem rechtstreeks benaderen via e-mail of bellen: 06-43522323 (na 18 uur). Zijn complete DVD-verzameling kun je terugvinden op www.cyclingondvd.nl.