zondag 15 januari 2023

LIVEBLOG: zondag 15 januari 2023

LIVEBLOG: zondag 15 januari 2023

Hieronder de (Limburgse) prestaties, als ook de medaillewinnaars in de diverse categorieën.

We zijn weer vertrokken voor de tweede dag van het NK veldrjjden met de junior-vrouwen. Favoriete Lauren Molengraaf neemt resoluut de leiding. Na 1,5 ronde al bijna anderhalve minuut voorsprong op Sara Sonnemans. Parcours, hoewel ietsjes droger, nog steeds loodzwaar. Rozanne Takken nu derde. De helft van het veld op minuten achterstand. Aan de streep ongewijzigd: Molengraaf, Sonnemans en Takken. Fenny Coppelmans elfde en Meadow Willems (Brunssum) twaalfde.

Nu de jongens, ook dus junioren. Max Rijvers uit Lottum wordt zeer verdienstelijk negende in een groot deelnemersveld. Het podium bestaat uit nationaal kampioen Keije Solen, vervolgens Senna Remijn en Floris Haverdings.

Om 12.00 uur de start van de Beloften-vrouwen. Waar Leonie Bentveld al snel een grote voorsprong neemt op Larissa Hartog en daarna Iris Offrein. Offrein passeert uiteindelijk Hartog, die tweede en derde worden achter een ongenaakbare Bentveld. De Limburgers Femke Gort en Pem Hoefmans finishen op een zevende en negende stek.

Elite vrouwen: Puck Pieterse en vooral Fem van Empel neemt het voortouw. Ceylin Carmen del Alvarado iets daarachter. Marianne Vos bivakkeert rond plek negen. Grotendeels droog, af en toe wat druppels. Wel behoorlijk wat eind. En organisatie past parcours een beetje aan. Bij de bel voor de laatste ronde verdedigt Pieterse 28 seconden voorsprong op het duo Carmen del Alvarado en van Empel. Dit wordt ook de uitslag. Vierde Denise Betsema en vijfde Annemarie Worst. Proficiat aan Puck Pieterse. Zij draagt vanaf nu het rood-wit-blauw. Sera Gademan uit Beek werd 15e.

Bij de Elite-heren gaan Joris Nieuwenhuis en Lars van der Haar aan de leiding. Ryan Kamp heeft plek drie ingenomen. Tibor del Grosso is de eerste belofte in de koers. Luke Verburg is tweede in die categorie voor Danny van Lierop. Nog drie ronden voor de boeg. In de laatste honderden meters pakt van der Haar een kleine voorsprong op een teleurgestelde Joris Nieuwenhuis. Beste belofte blijft en is Tibor del Grosso. Bij de beloften: 6. Rémon Delnoije, 18. Robin van Poppel, 19. Kas van Geest, 23. Dylan Strik en 28. Jesper Schins (gevallen bij de start). Bij de Elite werden de Limburgers Laes Quaedvlieg twaalfde en Sam Errens 15e.