zaterdag 28 januari 2023

Thijmen Hendrikx Nederlands kampioen; broer Wessel brons

Vandaag werden in Almelo door AV de Zwaluwen de Nederlandse kampioenschsppen veldrijden voor de Jeugd georganiseerd. In Almelo staan de jongens en meisjes in de categorie 1 tot en met 7 aan de start, oftewel 8 tot en met 14 jaar.


(Limburgse) Resultaten
Mees Simons uit Venlo werd in de categorie 1 (M) zesde. Lars Kleuskens pakt de bronzen plak bij categorie 3 (M) en Lova la Grand zilver bij categorie 2 (V).
Stijn Bours uit Linne komt als 18e over de streep bij de categorie 5 (M) in een vrij groot deelnemersveld.

Brons voor Wessel Hendrikx
Het eerste eremetaal is binnen. Wessel Hendrikx uit Reuver komt in een super knappe race achter Klippel en Hachmang als derde over de streep. Sam Simons (Venlo) wordt twaalfde in deze categorie 4 (M).

Reactie van Wessel: 'Ik kwam vanuit de tweede startrij. Toen renners achter me het klimmetje niet konden fietsen, kwam ik op een stevige derde plek terecht. Na ook een prima start trouwens. Ben super tevreden na de 4e plek van vorig jaar, nu op het podium. Chique!'

Goud
voor broer Thijmen
Thijmen Hendrikx (Reuver) is Nederlands kampioen! Hij nam resoluut de leiding in de beginfase
met Tim van der Velden. Snel genoeg kwamen Beer van Beurden en Stijn van Dongen ook aansluiten. Sommige probeerden te ontsnappen. Van Dongen lukte dat, maar kreeg een oplettende Thijmen mee. In de laatste anderhalve ronde liet de Reuvernaar van Dongen achter en won  - op de snelle omloop - met 7 seconden voorsprong.
Zijn tweede driekleur (na het NK mountainbike) en de zesde overwinning in een veldrit deze winter. Een schitterende afsluiting van het veldritseizoen. Proficiat!

Mees Janssen uit Heide werd 31e. Cas Hoeben (Maasbree) zat daar iets achter. Hij kwam als 44e over de finish.