zaterdag 14 januari 2023

LIVEBLOG: zaterdag 14 januari 2023

LIVEBLOG: zaterdag 14 januari 2023
Hieronder de (Limburgse) prestaties, als ook de medaillewinnaars in de diverse categorieën.

Masters 40+Staan klaar voor de start onder barre omstandigheden met miezerige regen. Wind valt nog mee. Bas de Bruijn solo aan de leiding. In de modderbrei heeft hij een mooie voorsprong op Brouwers en Ros. Luuk Nissen zesde plek. Uitslag: 1. Bas de Bruin, 2. Leon Brouwer, 3. Rick van Gaalen, 5. Luuk Nissen (Best), 15. Hans Jongeling (Vleuten) 19. Stephan Muijres (Nunhem), 27. Gijs Jongeling (Best).

Nieuwelingen (V): Mae Cabaca lijkt naar de nationale titel te rijden. Rondetijd is bijna 13 minuten. Er is al een flink stuk uit het parcours gehaald. Het is eigenlijk te zwaar voor deze categorie. Inderdaad Cabaca voor Elena van der Veken en Noï Moes, 6e Isere Koster uit Sittard.

Masters 50+: Ben Minkhorst heeft zojuist Micha de Vries achtergelaten. Patrick Somsen ligt na 2,5 van de 4 ronden op een derde plaats. Ton van Korven in zevende positie. Het blijft regenen en het parcours wordt steeds zwaarder. Posities blijven ongewijzigd aan de streep. Edwin Raats (Helmond) uitgevallen, DNF.

Nu de 1e jaars Nieuwelingen: Na twee ronden is Mads Pé Teunissen van Manen aan de leiding gekomen. Hij passeerde de snelle starter Finn Bastiaanssen. Derde is Willem Jan Belt. Grote plassen op het parcours, loodzwaar dus! Aan de finish geen wijzigingen bij de eerste drie. Ruben van Duren uit Mook finisht als 31e.

Om 14.30 uur start de categorie: Amateurs/Sportklasse. Yannick Runhart neemt al snel de leiding met Levi van Hoften, die halfkoers moet lossen. Runhart pakt opnieuw het rood-wit-blauw. Een spannend duel om de tweede plek. Zilver uiteindelijk toch voor Levi van Hoften, die een versnelling van Sven Buskermolen pareert. Brons dus voor Buskermolen. Twaalfde plek voor Joep Keijsers, dertiende Niels Verbruggen

In de slotwedstrijd met de 2-jaars Nieuwelingen werd Jip Schouren uit Swalmen 31e. Michiel Mouris domineerde de cross en wint met 1:17 minuten voorsprong op Rinus Mijnten. Derde werd Rick Versloot.

De berichtgeving was vandaag vrij kort. Het was bijna niet te doen met deze koude, winderige en vooral zeer natte omstandigheden in Zaltbommel. Morgen meer.....!