dinsdag 15 augustus 2023

Anna van Wersch wint Kempenklassement 2023

De 22-jarige Anna van Wersch heeft gisteren met een vierde plaats de winst in het Greeniuz-Belisol-Kempenklassement veilig gesteld. Dat deed de renster het het team Van der Velden Sdviseurs-MTD in de laatste wedstrijd in Steensel. Zeven wedstrijden telden dit jaar mee in deze Brabantse wedstrijdenreeks. Eerder werd er gereden in Gerwen (waarin ze 2e werd), Omloop der Kempen in Veldhoven (DNS), Westerhoven (1e), Riethoven (3e), Luyksgestel (2e) en gisteren dus in Steensel (4e).

Eindstand
Met deze resultaten won de Maastrichtse het Kempenklassement overtuigend met 298 punten. En had daarmee 47 punten voorsprong op Elise Serné uit Breda. Paulien Koster (Meppel), die gisteren won in Steensel werd derde met 207 punten. Britt Teunissen (Ysselsteyn) eindigde als zesde met 104 punten.

Elite-mannen
De mannen rijden eveneens voor dit klassement. Er staan voor deze categorie nog twee wedstrijden op het programma, t.w.: zaterdag 19 augustus Tour d'
Oospel en zondag 17 september Ronde van 't Loo Bergeijk. Tom Vermeer uit het Belgische Wuustwezel is de leider, maar zal nog rekening moeten houden met Coen Vermeltfoort (Vlijmen), die slechts 18 punten achter hem staat. 

Fotocredits: Björn van der Schoot