zaterdag 19 augustus 2023

Ook Europese titel voor handbiker Mitch Valize

Handbiker Mitch Valize uit Heerlen heeft op het Europees kampioenschap in Rotterdam goud veroverd op het onderdeel individuele tijdrit. Vorige week won de Heerlernaar in de categorie H5 ook al WK-goud in de rit tegen de klok.

Sterkste
Valize was wederom duidelijk de sterkste op het 10 kilometer lange parcours. Bij het enige tussenpunt had de Limburger al acht seconden voorsprong op de Fransman Loïc Vergnaud en dat verschil liep op tijdens het tweede gedeelte. Uiteindelijk won Valize met een verschil van 15 seconden op Vergnaud. Tim de Vries eindigde als derde op 44 seconden van Valize.

Wegwedstrijd (update: 20-aug-23 20:02 uur)
In de wegwedstrijd behaalde hij de zilveren plak op de wegwedstrijd. Zijn landgenoot Tim de Vries pakte in de categorie H5 de Europese titel. Een groep van vijf renners bleef over in de laatste kilometer van de wedstrijd. De Fransman Loïc Vergnaud begon als eerste aan de eindsprint. Hij werd teruggehaald door Valize. De Heerlenaar reed vervolgens op kop en trok de sprint aan voor De Vries die het teamspel perfect afmaakte. Het leidde tot een vuistje van Valize die als de tweede de finishlijn passeerde. Vergnaud eindigde als derde.

Thijs Hesen
In de categorie H2 werd Tijs Hesen uit Grubbenvorst negende. De Noord-Limburger was op de donderdag zesde geworden in de individuele tijdrit. Samen met Valize en Chantal Haenen werd hij ook nog eens vijfde in de Mixed Relay voor teams.

Bron: 1Limburg.nl