maandag 21 augustus 2023

TCJ - Résidence Valkenburg - Klim Classic voor junioren

Belg Dockx sterkste in Klim Classic


De TCJ-Résidence Valkenburg-Klim Classic was dit jaar 108 kilometer lang. Na de aanlooplus over de Sibbergrubbe, stonden vijf ronden op het programma van 20 kilometer met daarin de Cauberg, Geulhemmerberg (finish) en de Bemelerberg. Alleen in de laatste ronde werd de Cauberg niet meer beklommen.

Wedstrijdverloop
De eerste twee vluchters: Patryk Goszczurny en Karst Hayma ontsnapte in de eerste ronde en namen maximaal 1:10 minuten voorsprong. Jarne van de Ven probeerde later het gat te dichten, maar slaagde daar niet in. Ook het duo aan de leiding moest in de een-na-laatste ronde capituleren.

In de slotronde konden zes renners zich losmaken van het uitgedunde peloton. Nievelstein, Molenaar, Lubbers, Naessens, Dockx en van Hemert zouden onderling uitgaan maken wie op het podium zou komen. De Belg Dockx ging op ruim driehonderd meter van de streep op de Geulhemmerberg aan en won afgetekend vóór Job Nievelstein en Felix van Hemert.

Nederlandse Loterij Topcompetitie
Jelle Weierink van het Opleidingsteam AWV de Zwaluwen blijft leider in de Nederlandse Loterij Topcompetitie voor de junioren.

Fotocredits: Jos Maassen (foto van winnaar Gilles Dockx). 

Uitslag:
1. Gilles Dockx (Bel) 108 km in 2:40,48; 2. Job Nievelstein op 2 sec.; 3. Felix van Hemert; 4. Melle Lubbers op 6 sec.; 5. Ko Molenaar op 11 sec.; 6. Henri Naessens op 16 sec.; 7. Jelle Weierink op 45 sec.; 8. Sander Schoots; 9. Jente Derksen: 27. Ryan Gal (Gepla-Watersley R+D) op 1:12; 29. Karst Hayma (Gepla-Watersley R+D) op 1:22; 30. Sam Holtke (Gepla-Watersley R+D) op 3:04 ; 35. Sven Joosten (Meijel)op 5:05 minuten. Aantal geklasseerd: 44; aantal vertrekkers 105.